Bordspellenclub organiseert tornooi

De Lokerse Bordspellenclub Winning Movez organiseert op zondag 17 september voor de zevende keer op rij de Oost -Vlaamse voorronde van het Belgisch Kampioenschap Boardgames.

"Het mag dan allemaal vrij moeilijk en officieel klinken, maar het kampioenschap is zeer toegankelijk", nodigt Dimitri Van Damme van Winning Movez uit.


"Het is de ideale gelegenheid om nieuwe bordspellen te leren kennen. Ze worden allemaal uitgelegd en op het einde van de avond ga je met een bordspel naar huis. Winnen of verliezen maakt niet uit; er is een spel voor iedereen. Het is ook toegankelijk voor jong en oud, want in alle drie de speelrondes zitten spellen die ook de kids kunnen meespelen, iets wat enkel op het tornooi van Lokeren wordt gedaan.

Tactische mogelijkheden

Naast klassiekers als Kolonisten Van Catan, Carcassonne, Agricola en zelfs Rummikub of Hotel komen ook de nieuwste bordspellen op tafel. Zelfs een Lokers spel. De Schout Van Lokeren, een spel van Lokeraar Pieter Boone, kreeg van de spellenclub nieuwe spelregels, zodat je meer tactische mogelijkheden moet geven in het spel .


Deze Winningmovez-versie zal voor het eerst te spelen zijn tijdens het tornooi, een spel dat pas te koop wordt aangeboden tegen het einde van het jaar.


Het Bordspeltornooi, waar ook een tweedehands-bordspellen-stand aanwezig zal zijn, gaat door Zondag 17 September vanaf 10 uur in het jeugd- en sportcomplex van Lokeren. Vooraf inschrijven is wel vereist, en kan tot uiterlijk donderdag 14 september via


www.winningmovez.be.


(YDS)