Amper 7 dagen rijbewijs en nu al 5 jaar rijverbod: achtervolging met politie breekt student zuur op

Politierechter Peter D’hondt.
Photonews Politierechter Peter D’hondt.
Een student autotechnologie die minder dan twee jaar zijn rijbewijs heeft, stond vanmorgen terecht nadat hij op 31 maart 2018 door de politie werd achtervolgd. Ouaali S. werd met een sportieve rijstijl betrapt in het centrum van Lokeren. Hierbij haalde hij snelheden tot 70 kilometer per uur. Toen de politie haar zwaailichten opzette, trok hij zijn snelheid nog op en sloeg hij op de vlucht.

“Tijdens de vlucht beging hij tal van overtredingen", aldus Dries Tanghe van het OM. “Hij negeerde stopborden, gebruikte geen richtingaanwijzer, negeerde voorrang van rechts en haalde hallucinante snelheden", klonk het. De man zou tot 148 kilometer per uur gereden hebben. Uiteindelijk reed de jongeman zich vast en kon hij onderschept worden. 

“Hij heeft zich laten opjutten door de passagier die naast hem zat", aldus zijn advocate. “Hij beseft dat het fout was. Gelukkig zijn er geen slachtoffers gevallen en werd er geen materiële schade verricht.”

De man zelf verscheen niet in de rechtbank. “Hij heeft iedereen in gevaar gebracht, dit soort zaken zie ik echt niet graag", aldus politierechter Peter D’hondt. De man werd veroordeeld en zal een boete moeten betalen van 4.000 euro. Hij kreeg ook een rijverbod van vijf jaar opgelegd en moet alle examens opnieuw afleggen. Hij moet zich ook laten testen om te zien of hij ooit nog geschikt is om met een wagen te rijden. 
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dieter Kestemont

  Straffen werkt niet,belonen als de mensen iets goed doen das een ander verhaal

 • Robert DE REU

  Wat gaat daar allemaal van in huis komen, hoeveel studenten hebben 4000 Euro in hun kast liggen ???en 5 jaar rijverbod veel kans dat hij binnen de 6 maanden terug voor de Rechter staat voor rijden zonder rijbewijs. Persoonlijk pleit ik voor effectieve gevangenis een maand cel ( en effectief uitvoeren ) heeft een veel hoger schokeffect bij velen en vooral jongeren dan iets anders.

 • louis pippers

  Proficiat Peter u bent en blijft een rechtvaardige strenge rechter en ten titel van inlichtingen hier in Lokeren rijden er zo nog een tiental rond met de laatste nieuwe BMW's sport en Audi Quatro's dus nog veel werk voor de boeg

 • Verstappen Martine

  Met rechter d'Hondt valt niet te lachen " streng en rechtvaardig".

 • Alex De Baere

  Hopelijk is die 4000€ nog te vermenigvuldigen met de opcentiemen dus maal 8 geloof ik