(VIDEO) Leerlingen laten stem horen voor klimaat

De leerlingen trokken met hun klimaatmars donderdagnamiddag door het centrum van Lokeren.
Yannick De Spiegeleir De leerlingen trokken met hun klimaatmars donderdagnamiddag door het centrum van Lokeren.
In het centrum van Lokeren heeft deze namiddag een lokale klimaatmars plaatsgevonden. Het initiatief kwam van enkele leerlingen van het Technisch Atheneum. In totaal namen een 200-tal leerlingen delen aan de optocht.

“Red het klimaat, we zijn er toe in staat!”, scandeerden leerlingen op de Markt van Lokeren. Sofie, Kenji en Winter van het Technisch Atheneum kregen van hun ouders geen toestemming om in Brussel te gaan betogen. Daarom opperden ze op hun school het voorstel om een lokale klimaatmars te organiseren.

Naast leerlingen van het Technisch Atheneum waren er ook scholieren aanwezig van De Karwij, en de Moerbei uit Moerbeke. Ook basisscholen De Zwaan uit Sinaai en De Madelief en De Tovertuin uit Lokeren schaarden zich achter het initiatief. Als laatste halte klopte de klas op de deur van het Lokerse stadhuis om hun bezorgdheden over te maken aan het stadsbestuur. Burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld) stond hen te woord. “We zijn fier op jullie engagement”, klonk het.

Lokerse klimaatmars
Yannick De Spiegeleir Lokerse klimaatmars
Lokerse klimaatmars
Yannick De Spiegeleir Lokerse klimaatmars
Lokerse klimaatmars
Yannick De Spiegeleir Lokerse klimaatmars1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kenjy van Reeth

    Goed artiekel ,spijtig genoeg enkele foutjes. De naam Kenji is met een Y dus Kenjy, en wij zijn van Middenschool de Moerbei niet het Technisch Atheneum. Maar, de daad is gebeurt! En het was een goede optocht!