(VIDEO) 200 klimaatstakers trekken door Lokerse straten

De leerlingen van het Sint-Lodewijkscollege namen het initiatief voor de Lokerse klimaatstoet.
Yannick De Spiegeleir De leerlingen van het Sint-Lodewijkscollege namen het initiatief voor de Lokerse klimaatstoet.
Een tweehonderdtal klimaatstakers is deze namiddag door het centrum van de stad getrokken voor de ‘Global Strike for Future’. De leerlingen van het Sint-Lodewijkscollege namen het initiatief om de mars te organiseren.

De leerlingen van het Sint-Lodewijkscollege kregen ook andere scholieren op de been. Zo liepen er ook leerlingen mee van het Atheneum, het Sint-Teresiacollege en een delegatie met ouders en kinderen van basisschool De Tovertuin, net als enkele werknemers van architectenbureau BLAF.

‘s Ochtends organiseerden de Groene Rakkers, een werkgroep van leerkrachten op het Sint-Lodewijkscollege ook al verschillende workshops rond het klimaat zoals een bezoek aan het waterzuiveringsstation van Aquafin of een cursus veganistisch koken.

Tweehonderd leerlingen en sympathisanten liepen mee in de optocht voor het klimaat.
Yannick De Spiegeleir Tweehonderd leerlingen en sympathisanten liepen mee in de optocht voor het klimaat.
Tweehonderd leerlingen en sympathisanten liepen mee in de optocht voor het klimaat.
Yannick De Spiegeleir Tweehonderd leerlingen en sympathisanten liepen mee in de optocht voor het klimaat.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Erwin Fiers

    Toen ik achttien was was ik zo dom toch niet.De indoctrine was ook minder.Maar ben altijd onder de indruk geweest van het weer en klimaat.Door mijn technische opleiding en gezond verstand weet ik maar al te goed dat die klimaatopwarming een hoax is.Het is gewoon niet meer wat het geweest is.Jammer.Ik dacht dat ze in het onderwijs slimmer waren.