VIDEO: Vrachtwagen kantelt en verliest lading aardappelen op E17

De berm werd bedolven onder aardappelen.
Jeffrey Dujardin De berm werd bedolven onder aardappelen.
Op de oprit van de E17 richting Gent is deze ochtend rond 11 uur in Beervelde een vrachtwagen, geladen met aardappelen, gekanteld. De berm van de oprit was even verdwenen onder de aardappelen. De chauffeur kwam er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf. “Een geluk dat ik mijn gordel aanhad”, aldus chauffeur Sander Tytgat.

“Toen ik de oprit opdraaide, voelde ik het gewicht in mijn vrachtwagen verschuiven”, zegt Sander. “Eerst dacht ik dat enkel de trailer ging kantelen, maar mijn cabine ging mee. Dat was wel even schrikken, ja. Gelukkig had ik mijn gordel aan, anders kon het veel slechter afgeslopen zijn.”  De vrachtwagen viel op de pechstrook, waardoor de aardappelen verspreid liggen over de berm. Het zal nog even duren vooraleer alles opgeruimd is. Sander, zijn collega’s en de brandweer begonnen alvast aan de opkuis en de politie kwam ter plaatse om het verkeer te regelen.

Door het ongeval was er enige hinder op de N449, daar was één rijstrook versperd. De oprit van de E17 was vrij voor het verkeer.

De chauffeur kwam er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf.
Jeffrey Dujardin De chauffeur kwam er gelukkig zonder kleerscheuren vanaf.9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • abu hansa

  Ik rij al 28jaar met vrachtwagen en ik zegt u dat deze vrachtwagen was overgeladen. Ik schat dat de in totaal stond dicht bij 60ton totaal op grond !!

 • Rik Vrachten

  Gewoon te snel in de bocht . Ben al 40j vw chauf en heb heel mijn cariere zeer goed op mijn snelheid gelet ! En zeker in de bochten ! Maja , ik neem de bocht aan de ideale veilige snelheid , en achter mij hangt er dan dikwijls zo'n opgefokte cowboy met zijn lichten te plimpen omdat het niet snel genoeg gaat ! En waarom ? Juist , om enkele seconden sneller te zijn !! Veiligheid begint op de allereerste plaats bij uzelf !!

 • kurt dhondt

  Die lading kan onmogelijk verschuiven in dit soort oplegger, te snel zal wel de oorzaak zijn

 • Walter Mertens

  Ja Jan groot gelijk. Als je stilstaat gebeurt dat niet

 • roger brouwers

  Voorzeker een beginneling.Kan toch anders niet