Schrijnende ontdekking na inval bij fokker in Lochristi: honden extreem verwaarloosd

.
vzw Animal Trust .
Na de inval bij dierenfokker Droopy in Lochristi op 15 februari bleef het even stil. Er werden 23 huisdieren (honden, katten, schildpadden en een papegaai) in beslag genomen en overgebracht naar vier opvangcentra. Eén van die opvangcentra heeft vanavond een opsomming gemaakt na een bezoek aan de dierenarts. “Het is schrijnend”, zegt Eline van vzw Animal Trust uit Melle.
Opgelet: de onderstaande beelden zijn schokkend.

“We wilden eerst alle dieren laten onderzoeken bij de dierenarts vooraleer we ermee publiek gingen”, zegt Eline. “Er werd gezegd dat het allemaal opblazen was en er niks aan de hand was. De feiten zeggen iets anders.” Bij de in beslag genomen dieren zat een Engelse Bulldog van 10 maanden . De achterkant van het dier is volledig verlamd. “Ze heeft wonden van over de grond te slepen. Er kwam geen uitleg of oorzaak van hen uit, geen hulp. Wij gaan voor haar een rolstoel op maat laten maken.”

De buik van de hond was opgezwollen.
vzw Animal Trust De buik van de hond was opgezwollen.

Gigantisch gezwel

Daarnaast kwam er ook een Chihuahua bij de vzw binnen met een gigantisch gezwel. Na onderzoek bij de dierenarts blijkt het gezwel een deel van haar darmen te zijn. Ze wordt spoedig geopereerd. Twee Stafford pups met heel pijnlijke opgezwollen buikjes. “Ze kreunden van de pijn als we hen opnamen en bewogen bijna niet uit zichzelf”, klinkt het. “Hun uitleg hiervoor klonk als volgt: ‘Ze hebben gisteren iets verkeerd gegeten’”. De gruwelijke waarheid was echter dat de pups vanbinnen opgegeten werden door wormen.” Na één ontworming, waren de buikjes al de helft minder gezwollen en zijn ze weer vrolijk aan het spelen.”

De dierenarts van de vzw onderzocht de dieren één voor één.
vzw Animal Trust De dierenarts van de vzw onderzocht de dieren één voor één.

De lijst gaat verder, Twee Yorkshire’s van bijna 10 jaar met poten vol met klitten. Een nest Mopshondjes, die daar al bij de fokker zaten van hun vier weken zonder moeder. De vzw doet dan ook een oproep naar iedereen die ooit een huisdier wil, “Kan iedereen stoppen met aankopen te doen in winkels die dieren verkopen? Zelfs met hun goedkoopste snack steunt u deze praktijken! Uw geld gaat duidelijk niet naar de verzorging van de dieren.”

De hondjes zijn nog niet vrij voor adoptie, eens ze terug gezond en en klaar zijn voor een thuis, zullen de hondjes op de website en sociale media van de vzw komen.

Wie de Vzw een duwtje in de rug wil geven, kan dit doen via een donatie. Dit op het rekeningnummer BE17 7330 5656 9521 - BIC: KREDBEBB met als mededeling “steun”. Voor een gift vanaf 40€ ontvangt u automatisch begin volgend jaar een fiscaal attest.

Het hondje werd half verlamd teruggevonden.
vzw Animal Trust Het hondje werd half verlamd teruggevonden.

Opgelet, gevoelige beelden:
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jozef Heylen

  Echte strenge controle, strenge straffen,verbod op kweken EN houden van dieren. Onmiddellijke aanpassing van wetgeving.

 • louis pippers

  Levens lang verbod op bezit van dieren en zeer zwaar straffen met verbeurt verklaring van al hun bezit tot alles betaald is wat kosten met zich meebracht

 • Greta Van den broecke

  Zolang dierenrecht niet wordt opgenomen in het Belgisch wetboek, zullen deze toestanden blijven duren. De straffen hiervoor zijn ondermaats. Wanneer zulke dierenbeulen een verbod krijgen op het houden van dieren, gaan ze gewoon verder onder de naam van hun ouders of andere familieleden.

 • Eddy Naert

  Het zal nooit veranderen er is veel te weinig controle bij die fokkers.

 • Fam Decoene

  Nicole, Er is niks mis met een rashond kopen! Probleem is dat de mensen zo goedkooop mogelijk ervan af willen. Koop een hond op een degelijke plaats... en ja dan leg je daar gewillig wat geld voor neer. Maar daar heb ik het er voor over!