Overvaller (36) krijgt 37 maanden cel in beroep

Het Gentse hof van beroep.
Jeffrey Dujardin Het Gentse hof van beroep.
Steven W. (36) krijgt in het Gentse hof van beroep een celstraf 37 maanden voor een overval in Lochristi. Een bevestiging van straf, zijn advocaat hoopte op een lichtere straf.

De dertiger kocht vroeg in de avond op 28 februari een pakje sigaretten in een nachtwinkel in Lochristi, enkele uren later viel de man terug binnen en bedreigde de uitbater. Hij verdween met zo’n 400 euro. W. werd opgespoord en aangehouden, maar de onderzoeksrechter liet hem even later vrij onder voorwaarden. 

Nog geen maand later probeerde de dertiger een pitazaak te overvallen en een vrouw aan een bushalte te bestelen.  Zijn advocaat hoopte in beroep op een lichtere straf. “Mijn cliënt heeft spijt, hij stortte al 100 euro als schadevergoeding. Hij wil zijn leven in handen nemen, terug beginnen als meter en zich laten behandelen voor zijn drugsproblematiek”. De man werd al meerdere keren veroordeeld voor dergelijke feiten. In eerste aanleg kreeg hij 37 maanden, in beroep werd de straf bevestigd. Het hof gaf dan ook een duidelijke boodschap richting de man, “De beklaagde heeft al genoeg kansen gekregen, maar hij grijpt geen enkele ervan.” 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.