Mercedes crasht tegen duikers: drie gewonden

Drie inzittenden zwaargewond na crash tegen duikers
RV Drie inzittenden zwaargewond na crash tegen duikers
Drie inzittenden van een wagen zijn in de nacht van zaterdag op zondag zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht nadat de chauffeur van de baan af raakte in de Veldstraat in Lochristi. De crash was spectaculair, maar de inzittenden liepen geen levensbedreigende verwondingen op.

Even voor middernacht reed de Mercedes met drie inzittenden in de Veldstraat in de richting van Hijfte-Center. Om een tot nu toe onbekende reden raakte de wagen in een flauwe bocht naar rechts aan de linkerkant van de baan af. De wagen scheerde rakelings langs een omheining, botste op een duiker en werd daarna verder gekatapuleerd naar de volgende duiker, die ook vernield werd.

De hulpdiensten kwamen in grote getale ter plaatse om de inzittenden te bevrijden uit de verwrongen wagen. Minstens een van hen zat gekneld. “De persoon die achteraan zat, had waarschijnlijk zijn gordel niet aan”, vertellen bewoners die de crash hoorden gebeuren. “Hij was naar voren geslingerd en zat met zijn rug tegen het stuur.”

De drie inzittenden, allen afkomstig uit Lochristi, werden met zware verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Ze verkeerden niet in levensgevaar. “Het had makkelijk erger kunnen aflopen, ze hebben veel geluk gehad”, beamen de bewoners.

Drie inzittenden zwaargewond na crash tegen duikers
RV Drie inzittenden zwaargewond na crash tegen duikers

De precieze reden van het ongeval zijn nog niet duidelijk, maar volgens de bewoners moet de bestuurder te snel gereden hebben. In de Veldstraat geldt een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur, maar veel chauffeurs lappen die aan hun laars. Er staat een lichtbord dat de snelheid aangeeft, maar dat sensibiliseert chauffeurs niet genoeg, zeggen de bewoners. “Hier wonen veel kinderen. Als ze naar school fietsen, doen ze dat soms met drie of vier naast elkaar. Dan wordt het echt gevaarlijk als de auto’s te snel rijden.”
1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


  • Lieven Van Damme

    Nancy zegt,we wonen hier maar 3oo m van,het was een doffe klop,zeker niet geremd,mijn man is opgestaan en gaan kijken,de hulpdiensten waren er al.Die jongens hebben geluk gehad. Er gebeuren hier veel ongelukken.Het wordt tijd dat ze hier permanente camera’s zetten.Er rijden hier ook veel fietsers en schoolkinderen.En gevaarlijke bochten met hoog gras(onkruid) en weinig verlichting.