Lochristi en VIVES openen academie voor jonge techneuten

Vlnr: Frederic Droesbeke (schepen van lokale economie), Yves Deswaene (burgemeester), Sabine Poleyn (techniekacademie), Peter Van der Henst (zaakvoerder Idola)
Sam Ooghe Vlnr: Frederic Droesbeke (schepen van lokale economie), Yves Deswaene (burgemeester), Sabine Poleyn (techniekacademie), Peter Van der Henst (zaakvoerder Idola)
De gemeente Lochristi opent in samenwerking met hogeschool VIVES de Techniekacademie, een initiatief dat kinderen vertrouwd moet maken met techniek en technologie.

Op 73 andere plekken in West- en Oost-Vlaanderen staan er al Techniekacademies, en dat zijn tot nu toe grote succesverhalen gebleken. 97% van de ouders wil zijn dochter of zoon opnieuw inschrijven en 98% van de kinderen zelf vond de Techniekacademie leuk.

Het project in Lochristi is gericht op 10- en 12-jarigen, voor wie het kriebelt om zelf en creatief vanalles te maken. Op speelse wijze maken de deelnemers tijdens de wekelijkse workshops kennis met de verschillende dimensies van technologie en techniek: denk aan chemie, hout, metaal, kunststof, elektriciteit, maar even goed aan elektronica, informatica en zelfs robotica.

“Iedereen weet dat de Vlaamse arbeidsmarkt al jaren met een structureel tekort aan technische en wetenschappelijke profielen kampt”, zegt schepen van lokale economie Frederic Droesbeke (Open Vld). “Zelfs in crisistijden raken de vacatures niet ingevuld. Dit is een duidelijk signaal dat er te weinig jongeren voor een technische loopbaan kiezen. De gemeente kan een belangrijke rol spelen om kinderen vertrouwd te maken met techniek. Voor deze 1e editie verleent het gemeentebestuur van Lochristi haar steun aan dit initiatief”, zegt de schepen.

De deelnameprijs van de workshops bedraagt € 50. Er is een fiscaal attest voorzien zodat tot 45% gerecupereerd kan worden. Voor een 2e kind binnen hetzelfde gezin bedraagt de deelnameprijs €45. De volledige reeks bestaat uit 12 workshops tussen 19 september en 12 december 2018 op woensdagnamiddag van 13u30 tot 15u30 en van 16u00 tot 18u00, telkens in het bedrijvencentrum Idola, op de Antwerpse Steenweg 19. De zaakvoerder van het bedrijvencentrum stelt een gratis lokaal ter beschikking, ter ondersteuning van het project.

Inschrijven kan vanaf morgen viawww.techniekacademie-lochristi.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.