Kruispunt Pauwstraat met Poelinckstraat vanaf maandag afgesloten

Vier weken omrijden

Archiefbeeld.
Koen Moreau Archiefbeeld.
Vanaf maandag zal het kruispunt van de Pauwstraat en de Poelinckstraat vier weken lang afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. 

Het verkeer moet een omleiding volgen via de N70 en de Beerveldse Baan. Voor voetgangers en fietsers is er wel een doorgang. Tot het einde van de werken blijft de Pauwstraat ook afgesloten voor alle verkeer tussen de Poelinkstraat en de Beerveldsebaan - ook voor fietsers dus.

De hinder kadert in de aanleg van nieuwe fietspaden in de Pauwstraat, tussen de Tomboslaan en de Beerveldsebaan. Normaal moest alles al klaar zijn in mei, maar door het slechte winterweer en enkele technische problemen bij de verplaatsing van de grachten hebben de werken enkele maanden vertraging opgelopen. Ook Eandis zorgde voor vertraging door te laat met enkele werken te beginnen.

Het totale kostenplaatje bedraagt 1,05 miljoen euro, waarvan 325.000 euro subsidies. Alle info over de werken vindt u op de site van Lochristi.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.