Iconische eiken van Zeveneken krijgen een tweede leven

Schepen Marie-Claire Van Nieuwenhuyse: "Plannen om bomen te integreren in kunstwerk"

De buurtbewoners kregen deze zomer een voorstelling van de geplande werken.
Gianni Barbieux De buurtbewoners kregen deze zomer een voorstelling van de geplande werken.
De zeven eiken in de dorpskern van Zeveneken, die binnenkort gerooid worden,  zullen een nieuwe bestemming krijgen. Schepen van cultuur Marie-Claire Van Nieuwenhuyse (Open Vld) wil de bomen graag verwerken in een kunstwerk dat een eigen plekje moet krijgen in het dorp.

"We weten dat het verdwijnen van de eiken gevoelig ligt", zei Marie-Claire Van Nieuwenhuyse gisteren in de Lootse gemeenteraad. "De Landgilde van Zeveneken sprak ons er ook al op aan. We kwamen op het idee om de oude eiken tot een kunstwerk te verwerken, dat bijvoorbeeld op de nieuwe rotonde of in de dorpskern kan staan. Dit leeft in Zeveneken. Het zou voor de mensen veel betekenen dat de eiken niet echt weg zijn uit het dorp."

Nieuwe eiken

Volgens het gemeentebestuur zijn meerdere bomen ziek. Bij de werken aan de N70 in Zeveneken, traditioneel een passage waar veel te snel gereden wordt, zullen de eiken verwijderd worden. Wel zullen de oude bomen op termijn vervangen worden door nieuwe exemplaren. Het totale prijskaartje van de plannen schommelt rond de negen miljoen euro. De werken moeten in het voorjaar van 2019 starten. Meer details vindt u hier.

Wie ideeën heeft over het tweede leven van de eiken, kan altijd een mail sturen naar cultuur@lochristi.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.