Gemeente Lochristi investeert meer dan 100.000 euro in duurzame voertuigen

De drie nieuwe voertuigen van de gemeente.
Sam Ooghe De drie nieuwe voertuigen van de gemeente.
Het gemeentebestuur van Lochristi heeft twee nieuwe elektrische wagens en een CNG-vrachtwagen voorgesteld. Een investering van ruim 100.000 euro die volgens het bestuur past in een duurzamer verhaal.

Schepen Frederic Droesbeke (Open Vld) mocht de drie voertuigen voorstellen. “Bij de start van de opmaak van ons energie-actieplan in 2011 is een nulmeting uitgevoerd”, vertelde hij. “De totale CO2-uitstoot bedroeg toen maar liefst 104.518 ton, en 19 procent daarvan is het gevolg van mobiliteit. Inzetten op een duurzame mobiliteit is dus een van de belangrijkste punten om onze ambitie tegen 2020 te behalen.”

De nieuwe ‘CNG-vrachtwagen’ rijdt op aardgas. De twee elektrische wagens, een bestelwagen en personenbusje, worden respectievelijk ingezet op de technische uitvoerende dienst en de sportdienst. In totaal investeert de gemeente iets meer dan 100.000 euro. In Lochristi staan ook al zes elektrische laadpalen. Volgens schepen Droesbeke zijn er nog drie extra in aantocht.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.