CD&V Lochristi voert actie voor veiligere schoolomgevingen

CD&V Lochristi voert vandaag actie aan enkele basisscholen. De partij wil enkele ideeën over veiligere schoolomgevingen in de verf zetten.
De plannen van CD&V voor de Vrije Basisschool Sint-Jozef.
CD&V Lochristi De plannen van CD&V voor de Vrije Basisschool Sint-Jozef.

De acties vinden plaats aan de gemeenteschool in Lochristi, de vrije school in de Bosdreef, en aan de scholen in de Kloosterstraat in Beervelde. De partij deelt er brochures uit.

Concreet wil CD&V enkele aanpassingen zien aan de verkeerssituatie. In de buurt van de Vrije Basisschool Sint-Jozef wil het een groot verkeersplateau zien, en stelt de partij voor om de Schoolstraat elke dag tijdelijk af te sluiten tussen de Delhaize en het OCMW.

Bij de Gemeentelijke Basisschool wil de partij de Koning Boudewijnlaan deels omvormen tot een plein dat enkel voor fietsers en voetgangers toegankelijk is. CD&V wil ook K&R-zones aan de Schoolstraat en in de Boudewijnlaan, links en rechts van middeneiland.

In de buurt van de Gemeentelijke Basisschool Beervelde en de vrije school De Sprankel Beervelde, wil de partij eenrichtingsverkeer van de Hospitaalstraat naar de Kasteelstraat, en wil het de dwarsparkeerplaatsen herschikken zodat een breder voetpad mogelijk wordt. CD&V wil ook K&R-zones aan beide schoolingangen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Patrick Delrue

    Verkiezingen komen er aan en de sprookjes worden verteld.