Oost-Vlaming stelt ‘zijn bollen’ tentoon in het kleine Lo

Ghislain De Wilde
RV Ghislain De Wilde
Ghislain De Wilde woont in het Oost-Vlaamse Moregem, niet ver van Oudenaarde. Hij bereidt momenteel een tentoonstelling voor die hij op 4 mei zal openen in het bezoekerscentrum Lauka in Lo.

“Ik nam in Lo al eens deel aan de kunstroute en was gecharmeerd door het pittoreske karakter van het Caesarstadje”, duidt Ghislain. “Al jaren kom ik op 11 juli naar de militaire begraafplaats in het Alveringemse dorp Oeren waar de grootvader van mijn vrouw begraven ligt. Ik ken de streek dus wel. Vooral de rust kan me bekoren. Ik vind het fantastisch om hier mijn kunstwerken te kunnen tonen. Mijn sculpturen ontstaan uit twee halve bollen die niet zonder elkaar kunnen. In ons drukke leven is het fictieve middelpunt van onze eigen bol de plaats waar we rustig onszelf kunnen zijn. Een mooie gedachte die ik probeer uit te beelden met mijn werk.” De tentoonstelling in Lauka loopt tot eind mei van dinsdag tot zaterdag tijdens de kantooruren. Ghislain zelf is telkens op zaterdag aanwezig en ook op zondag 19 mei tijdens de Lukkefeesten. Info: www.ghislaindewilde.be. 

Achter de bollen zit een mooie filosofie
RV Achter de bollen zit een mooie filosofie
Ghislain De Wilde bij één van zijn werken
RV Ghislain De Wilde bij één van zijn werkenReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.