Video: Romp van Fokker strijkt neer in Linter

LINTER-transport Fokker
Bollen LINTER-transport Fokker

In Neerhespen bij Linter is gisteren een bijzondere lading uitzonderlijk vervoer afgeleverd, namelijk een 20 meter lange romp van een Fokker 50 passagiersvliegtuig. Dat toestel werd gebruikt door de luchtvaartmaatschappij VLM voor vluchten van Antwerpen naar Londen voor deze maatschappij failliet ging. 

Het toestel, alvast een deel ervan, krijgt nu een nieuw leven bij de Directie Hondensteun van de federale politie in Neerhespen. Politiehonden zullen daar in een realistische setting getraind kunnen worden in het opsporen van drugs en explosieven aan boord van vliegtuigen.

Deze unieke overheidsopdracht van de Federale Politie werd toevertrouwd aan vliegtuigontmantelaar Aerocircular NV, met logistieke ondersteuning door de diensten van het Belgische leger en met steun van de luchthaven van Deurne. De afgelopen weken werd er door het team van Aerocircular intensief gewerkt op de luchthaven van Deurne om het toestel vertrekkensklaar te maken. Daarvoor was het demonteren van de vleugels en de staart van het toestel nodig en kreeg de romp na enkele jaren van inactiviteit een grondige opfrisbeurt. De finale binnenafwerking vindt plaats bij de Dienst Hondensteun op locatie in Neerhespen.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Koen Miermans

    Spijtig genoeg is er daar wel geld voor maar voor dienstvoertuigen om honden te vervoeren en uw werk te doen niet