Camera's Stationsstraat komen er eind deze maand

De camera's moeten het veiliger maken om het kruispunt met het Stationsplein over te steken.
Foto Dekeyzer De camera's moeten het veiliger maken om het kruispunt met het Stationsplein over te steken.
De Stationsstraat in Drieslinter zal eind deze maand uitgerust worden met de snelheidscamera's waar nu al even om gevraagd wordt.

De camera's, waarvan de plaatsing bevestigd werd door burgemeester Marc Wijnants (CD&V), moeten de vele laagvliegers in de straat een halt toeroepen. Vooral voor kinderen is het vandaag haast onmogelijk om ter hoogte van het kruispunt met het Stationsplein veilig over te steken. 

"De camera's werden reeds in juli besteld, en we hoopten dat ze sneller geplaatst zouden worden", zegt Wijnants. "Maar bij de plaatsbepaling werd er volgens de informatie van de constructeur/leverancier vertraging opgelopen. Fabricom kan nu wel in de week van 23 oktober beginnen met het plaatsen van de ankers in beton. Die moeten dan enkele dagen uitharden, waarna de palen geplaatst kunnen worden. En eens die er staan, kunnen de flitskasten geïnstalleerd worden."
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.