70 kanaries komen om in brand

Van het getroffen tuinhuis en aanpalende volière blijft niet veel anders over dan een hoop smeulende balken en plastic.
Foto Bollen Van het getroffen tuinhuis en aanpalende volière blijft niet veel anders over dan een hoop smeulende balken en plastic.
De brandweer en politie werden gisterenvoormiddag rond 10.15 uur dringend opgeroepen voor een grote brand in een tuinhuis in de Melkwezerenstraat in Linter.

Ter plaatse stond het tuinhuis reeds in lichterlaaie. De brandweer kon de brand vrij snel onder controle krijgen maar kon niet beletten dat een zeventigtal kanaries, geplaatst in een aanpalende volière, het niet overleefden. Het tuinhuis en volière en wat tuinmeubilair werden volledig vernield. De gepensioneerde zestiger was op het ogenblik van de brand niet thuis.

Direct alarm

"Het was mijn vrouw die de brand opmerkte, ze sloeg direct alarm. Ze had rook uit het tuinhuis zien komen en belde de brandweer. Maar op die korte tijd was het al geen rook meer maar sloegen de vlammen al door het dak. Het tuinhuis ligt volledig tegen de grond, de volière was er tegenaangebouwd. Maar ook daar is alles afgebrand. De plastic dakplaten vatten ook vuur, enkel wat stenen van een muur staan overeind", zucht de man die de vogels als hobby kweekt.


Triest voor de kanaries waar geen enkele van overleefde maar de man beseft dat het erger had kunnen zijn. "Er vielen geen menselijke gewonden, dat is het belangrijkste."


De oorzaak van de brand is te zoeken in het tuinhuis, vermoedelijk door een batterijoplader. (KBG)