Opnames voor VTM-reeks 'De Buurtpolitie'

Vanaf vandaag starten de opnames voor de derde reeks van het VTM-programma 'De Buurtpolitie' in de Antwerpse zuidrand. De productieploeg heeft een nieuwe thuis gevonden in een gebouw in Kontich. Ook in Edegem en Lint zullen opnames plaatsvinden.

Tot voor kort werd de reeks opgenomen in Dilbeek. Maar door de verhuis van het productiehuis Zodiak Belgium, het vroegere Kanakna, van Groot-Bijgaarden naar Lint verhuist ook de ploeg van 'De Buurtpolitie'. "Zodiak Belgium huist nu in één van de kantoren van AED Studios. Daarom vonden we het een opportuniteit om ook eens van politiezone te veranderen. De zone HEKLA gaf toestemming en wij vonden een gebouw langs de Prins Boudewijnlaan in Kontich dat ingericht werd als politiekantoor voor de binnenopnames. Deze nieuwe locatie zal de reeks weer een frisse look geven", vertelt Tom Bouckaert, executive producer van 'De Buurtpolitie'.

Opnames in woningen

Er zullen dus regelmatig filmploegen opduiken in onder andere Edegem, Lint en Kontich. "Er zullen zowel buitenopnames als opnames in woningen gebeuren, want 'De Buurtpolitie' moet realistisch en herkenbaar voor de mensen zijn. Via flyers hebben we mensen gezocht die hun woning ter beschikking wilden stellen. Onze locatiemanagers zijn dan nagegaan welke woning bij een bepaald verhaal past."


De politiezone HEKLA gaf toestemming voor de opnames op haar grondgebied. "Wij leveren logistieke steun bij de opnames, zoals het afsluiten straten. Maar de politiezone wordt niet vernoemd of getoond in de reeks. Onze agenten, politiekantoor of wagens komen niet in beeld", zegt HEKLA-woordvoerder Dirk Fonteyne.


Vandaag vinden alvast opnames plaats in de Pauwhoevestraat van Kontich. (FSL)