Vrouw (57) slachtoffer van vluchtmisdrijf: “Gelukkig kwam ik er zonder kleerscheuren vanaf”

Voela werd het slachtoffer van een ongeval met vluchtmisdrijf in het centrum van Gierle.
Peter Vanderveken Voela werd het slachtoffer van een ongeval met vluchtmisdrijf in het centrum van Gierle.
Een 57-jarige fietsster uit Gierle is het slachtoffer geworden van een ongeval met vluchtmisdrijf. De vrouw is op zoek naar de automobilist die haar aanreed.

Het ongeval gebeurde vrijdagmiddag rond 12 uur in het centrum Gierle op de Singel. “De bestuurder van de wagen kwam van de Vennestraat en moest verplicht rechts afslaan en voorrang verlenen op het rondpunt aan de kerk in Gierle”, zegt Voela Kalavris. “Ik kwam van rechts op het fietspad en kon doorrijden gezien de wagen stopte. Net toen ik ter hoogte van de wagen was besloot de man verder te rijden.”

De man raakte de fiets van de vrouw nog net aan de achterkant, Voela schrok en sprong meteen van haar fiets. De bestuurder van de kleine, zwarte wagen is meteen doorgereden. “Ik ben zeker dat hij merkte dat hij mij aangereden had, hij is zeer snel verder gereden.”

De zwarte lak van de wagen is duidelijk aanwezig op de fiets van Voela. “Hoe kan het dat mensen hun verantwoordelijkheid niet nemen en hun medemensen niet helpen”, zegt Voela. “Een ongeval kan steeds gebeuren, maar dan help je elkaar toch verder. Gelukkig ben ik niet gekwetst, ik ben wel zeer hard geschrokken.”

Meteen na het ongeval belde de vrouw de politie en vertelde wat haar net overkomen was. “Ik heb sinds een jaar en negen maanden borstkanker met uitzaaiingen op mijn botten. De enige vrijheid die ik nog heb is om te fietsen naar de kinesist of naar mijn dochter, en dan laten ze je na een ongeval in de steek”, klinkt het.

De vrouw hoopt dat de politie de bestuurder kan opsporen via camerabeelden of dat er getuigen zijn die het ongeval zagen gebeuren.

Peter Vanderveken2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Liesbet Peeters

    Nee, Andres Michiels, maar kijk naar waar de vrouw staat. De auto moest wel degelijk stoppen aan de haaientanden... Verkeer op de Singel of komende van Lille heeft voorrang op de Vennestraat

  • Andres Michiels

    De cingel in Gierle is geen rondpunt, er staat nergens een bord dat dat aangeeft.