Verdachte putdekselmoord blijft in cel in afwachting van bijkomend onderzoek

Verdachte Jef V.O.
Foto Jef Van Nooten Verdachte Jef V.O.
De raadkamer in Turnhout heeft gisteren de aanhouding verlengd van de 56-jarige Jef V.O. uit Gierle (Lille). De man wordt nog steeds verdacht van de moord op zijn huisbaas Paul Boeye in de zogenaamde putsekselmoord.

Het lichaam van Paul Boeye werd op 4 februari gevonden naast een waterput op het erf van de boerderij die hij verhuurde aan Jef V.O. Het slachtoffer had ernstige verwondingen aan het hoofd die afkomstig bleken van een zwaar putdeksel. Volgens het onderzoek heeft V.O. dat putdeksel met opzet op hoofd van Paul Boeye gebeukt, terwijl die op zijn buik lag om iets te herstellen in de put. V.O. is altijd blijven volhouden dat het putdeksel per ongeluk op het hoofd van zijn huisbaas is gevallen.

Forensisch expert

Walter Damen, advocaat van Jef V.O., hoopt dat het gerecht een forensisch expert zal aanstellen voor bijkomend onderzoek, omdat die volgens hem tot een andere conclusie kan komen dan de speurders.


Zo'n expert werd onlangs geweigerd, maar Jef V.O. ging tegen die weigering in beroep. Een definitieve beslissing is er nog niet. (JVN)