Restaurant Nicoty viert 30ste verjaardag

Nico Deboel en zijn vrouw Sofie in hun restaurant.
Foto Maria De La Cruz Nico Deboel en zijn vrouw Sofie in hun restaurant.
Restaurant Nicoty aan de Visbeekbaan bestaat dertig jaar. De ouders van uitbater Nico Deboel openden destijds de zaak. Om het jubileum te vieren, serveert Nico de hele maand een aangepast menu en kunnen klanten deelnemen aan een wedstrijd.

Op 15 september openden Lisette Van Laer en René Deboel de deuren van hun ijssalon. Nicoty ligt vlakbij een fiets -en wandelroute en aanvankelijk zou de zaak van 10 op 10 meter vooral fietsers en wandelaars bekoren. De zaakvoerders produceerden zelf hun ijs. Ook snacks zijn in die eerste jaren verkocht. "Nicoty is trouwens een samenvoegsel van mijn naam en die van mijn zus Betty", lacht Nico. "Mijn ouders vonden het een leuk idee en tot op vandaag klinkt het bijzonder origineel."


Tien jaar na de opening stapt Nico mee in de zaak van zijn ouders. Hij breidde de zaak verder uit en introduceerde een restaurantkaart. Nicoty is omgebouwd tot een ruim restaurant met enkele feestruimtes.


Voor de ingrediënten van zijn gerechten werkt Nico met lokale producenten en hij probeert nog altijd zoveel mogelijk zelf te doen. Sinds hij in 2004 de zaak van zijn ouders overnam, bouwde René verder aan zijn visie. "Wij maken onze eigen broodjes, koekjes, bouillons en roomijs. Hoewel heel wat Kempenaren ons misschien nog kennen als ijssalon, is dat nog slechts een klein percentage van ons cliënteel", vertelt Nico. Het interieur is vorig jaar nog vernieuwd en voor volgend jaar heeft Nicoty nog plannen. "We zouden graag de volledige buitenkant vernieuwen, de parkings en de aanplanting." (DVGT)