Niet alleen dikke truien maar ook dikke sokken en sjalen bij De Vlindertuin

Meester Bart en zijn leerlingen van De Vindertuin trapten de klimaatweek maandag af met Dikkemutsendag.
Peter Vanderveken Meester Bart en zijn leerlingen van De Vindertuin trapten de klimaatweek maandag af met Dikkemutsendag.
Dinsdag is het in de meeste Vlaamse scholen Dikketruiendag. Freinetschool De Vlindertuin in Lille gaat een stapje verder en organiseert woensdag een Dikkesokken- en vrijdag een Dikkesjalendag.

Als groene school draagt De Vlindertuin duurzaamheid en het milieu hoog in het vaandel. Elke dag gaan de leerlingen en leerkrachten een klimaatuitdaging aan. Ook worden de leerlingen dit gestimuleerd om met de fiets naar school te komen.

Maandag is het Dikkemutsendag en worden alle leerlingen en leerkrachten gevraagd om in een originele muts naar school te komen. Dinsdag doet de school mee met Dikketruiendag.

“Onze ouders zullen dinsdag ook soep maken en we moedigen de leerlingen aan om met de fiets naar school te komen”, klinkt het bij de school.

Op woensdag zal de school een Dikkesokkendag organiseren, op donderdag is het Dikkewantendag en afsluiten doet De Vlindertuin met een Dikkesjalendag op vrijdag.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.