Koffiehuisje voor geocachers geopend in Rechtestraat

Jolien Van Der Steen en Henno Hallaert in hun nieuwe zaak GeoTea.
Vanderveken Jolien Van Der Steen en Henno Hallaert in hun nieuwe zaak GeoTea.
Jolien Van der Steen en Jenno Hallaert hebben zaterdag in de Rechtestraat in Lille hun nieuwe zaak GeoTea geopend. GeoTea is een koffiehuisje dat zich ook richt op geocachers.

"GeoTea is het eerste koffie- en theehuis in de Benelux met als thema geocachen", zegt Jolien Van der Steen. "Geocachen is een schattenzoektocht met de navigatie van je gsm of een wandel-gps. Je zoekt naar een 'behuizing' van een schat op het aangegeven coördinaat en na het vinden schrijf je je naam op het logboek en legt de schat weer terug voor de volgende. Het is een beetje te vergelijken met Pokémon Go, maar dan met het vinden van iets fysieks."

Pannenkoeken en ijsjes

GeoTea richt zich niet alleen op geocachers. "Het is ook toegankelijk voor de gewone passant. Iedereen kan in ons koffie- en theehuisje terecht voor onder meer ontbijten, pannenkoeken, lunch, snacks, en ijsjes. We voorzien voor al onze gerechten ook een vegetarische, lactose en glutenvrije variant. Daarnaast organiseren we teambuildings, kinderfeestjes, familiefeestjes en vrijgezellenfeestjes in het geocache-thema." (JVN)