Klimmen, duiken, vallen, opstaan... en weer doorgaan

EERSTE TITAN RUN OP LILSE BERGEN LOKT 5.000 LOPERS

Tot de knieën in het water...
Ton Wiggenraad Tot de knieën in het water...
Gisteren bedwongen maar liefst 5.000 lopers uitdagende obstakels tijdens de Titan Run op de Lilse Bergen. Het evenement is al aan de vierde editie toe, maar het vond voor de eerste keer plaats op het recreatiedomein.

De eerste drie edities van de Titan Run vonden telkens plaats in Nijlen. Bij de jongste twee edities ontstonden echter problemen. Enkele deelnemers waren ziek geraakt na hun passage door het Netewater. Daardoor besloot de organisatie te verhuizen naar de Lilse Bergen, dat heel wat voordelen biedt voor de organisatie. "Problemen met vervuild water gaan we alvast niet meer hebben", vertelt Stef Roevens, een van de organisatoren. "De zwemvijver hier wordt wekelijks onderhouden. Ook qua opbouw is deze locatie veel handiger, want alles is veel toegankelijker. Bovendien is er veel meer plaats voor berging."

...of gewoon een lekker modderbad.
Ton Wiggenraad ...of gewoon een lekker modderbad.

Parkingproblemen

Enkele zaken liepen echter ook minder goed. "Met de parking hebben we problemen gehad. Er waren minstens 10.000 mensen aanwezig en op dat aantal waren we niet voorbereid", geeft Stef toe. "Daarnaast gooide de regen van zaterdag roet in het eten. Het strand werd herleid tot een modderpoel, maar wij moesten nog rondrijden op het terrein. We hebben nog de hele nacht moeten doorwerken om alles klaar te krijgen."


Al bij al blikt de organisatie echter erg tevreden terug op deze editie. "Qua obstakels of het verloop van de wedstrijd hebben we geen problemen gekend. Op dat vlak is alles erg goed verlopen."

"Erg leuk, al was het water echt koud", vertellen Renée, Hanne en Evelien.
Ton Wiggenraad "Erg leuk, al was het water echt koud", vertellen Renée, Hanne en Evelien.

Familiegebeuren

Voor deelnemer Erwin Takx (47) was het de eerste keer dat hij meedeed aan de Titan Run. "Ik heb wel al twee keer deelgenomen aan de Spartacus Run, maar deze Titan Run vond ik veel plezanter. Voor mij was dit heel ontspannend, al waren de etappes in de bergen wel stevig. Het was een heel familiegebeuren bij ons, want mijn vrouw, mijn schoonbroer, mijn zoon en twee van zijn vrienden namen ook deel." Ook het vrouwelijke geslacht was talrijk aanwezig op de Titan Run. Renée Dierckx (33), Hanne Proost (32) en Evelien Proost (32) vormden het team 'Blonde on the Run'. "Voor ons wat het de eerste keer dat we aan zoiets deelnamen. Het was erg leuk, al wat het water wel wat koud", lacht Evelien. "Zeker voor herhaling vatbaar, al gaan we ons volgende keer misschien wel iets beter voorbereiden."


De organisatoren van Titan Run pakken volgend jaar trouwens ook uit met een watereditie: Titan Swim. Op 26 augustus 2018 kan je dan verschillende obstakels in het water overwinnen. Het is een parcours van één kilometer die je half zwemmend aflegt, half stappend door het water. De voorverkoop van Titan Swim startte gisteren.

Erwin Takx met medaille.
Ton Wiggenraad Erwin Takx met medaille.