Kathleen Aerts (ex-K3) stelt boek over dementie voor

Kathleen Aerts en Britt De Wit (15) uit Lille.
Foto Vanderveken Kathleen Aerts en Britt De Wit (15) uit Lille.
Kathleen Aerts (ex-K3) heeft gisteren in Mechelen haar nieuwste boek over dementie voorgesteld op een bijeenkomst voor jonge mantelzorgers. "Ik kan er met niemand van mijn leeftijd over praten", getuigt Britt De Wit (15) uit Lille.

Ons Zorgnetwerk organiseerde de bijeenkomst in de bib van Mechelen. De vereniging stelt immers vast dat jonge mantelzorgers - veelal voor mensen met jongdementie - zich vaak eenzaam voelen. "Het is een groep die vaak vergeten wordt", zegt voorzitter Nik Van Gool. Ons Zorgnetwerk vraagt meer aandacht voor de problematiek en stak ook zelf de handen uit de mouwen door een ontmoetingsmoment voor jonge mantelzorgers te organiseren met ervaringsdeskundige, ex-K3-zangeres en auteur Kathleen Aerts en haar nieuwe boek 'Lilly en Max, in de wereld van oma'.

Zorgen voor oma

Belangrijk, blijkt uit een getuigenis van Britt uit Lille. Zij gaat geregeld haar ernstig demente Moeke helpen in het woonzorgcentrum. "Ik geef haar eten en praat met haar, ook al is een gesprek niet mogelijk en herkent ze mij niet meer. Vroeger ging ik wekelijks, nu minder omdat ik steevast wenend weer naar huis kom. Een oma hoort te zorgen voor u, niet omgekeerd."


Graag zou ze er met iemand over praten, maar buiten de familie lukt dat niet. Vandaar dat ze zich tot Ons Zorgnetwerk richtte. "Ik kan er met niemand van mijn leeftijd over spreken omdat niemand anders dit meemaakt. Ik zoek lotgenoten." (WVK)