Jarno krijgt dan toch zijn pizzafeest

EXTRA VINKJE OP BUCKETLIST 10 MAANDEN NA ZIJN DOOD

Jarno Ivens (18) overleed in december 2017 aan een agressieve hersentumor.
Foto Toon Verheijen Jarno Ivens (18) overleed in december 2017 aan een agressieve hersentumor.
Jarno Ivens (18) krijgt postuum dan toch zijn zo gewenste pizzafeest. De jongeman stierf in december 2017 maar enkele dagen voor hij zijn eigen pizzafeest zou houden. Iets wat op zijn 'bucketlist' stond. "Het wordt een emotionele maar ook een heel warme dag."

Jarno Ivens en zijn familie uit Wechelderzande kregen in de loop van 2017 een staalhard verdict. Hij had al langer ASS (autismespectrumsyndroom), maar in 2017 kreeg de jongeman te horen dat hij een agressieve hersentumor. Het verdict was hard. Jarno zou nog twee jaar te leven hebben. Begin december verloor Jarno sneller dan verwacht de strijd en overleed hij, negen dagen vooraleer hij een feest in het teken van zijn lievelingseten zou geven: een pizzafeest. "Pizza, frietjes, ijs en pannenkoeken. Alles wat misschien toch niet meteen zo gezond is, dat was zijn lievelingseten", lacht mama Betty Van Staeyen. "Daarom was zo'n pizzafeest ook iets wat Jarno absoluut wilde doen. Want die bucketlist die had hij echt bewust samengesteld."


Het oorspronkelijke pizzafeest stond midden december 2017 gepland. Samen met een leerkacht van BuSo Kristus Koning in Sint-Job-in-'t-Goor had hij dat voorbereid. Net als de reis met de familie naar Parijs. "Het pizzafeest was toen al in elkaar gestoken door anderen want hij was toen al te zwak", vertelt Mama Betty. "Hij had het toen moeilijk maar keer er nog zo naar uit om zijn familie, vrienden, klasgenoten en leerkrachten nog eens te zien. Kort voordien hadden we ook al het thuisonderwijs gestopt omdat het toch veel te zwaar werd."

140 eters

De ouders van Jarno stapten onlangs terug naar de eigenaars van de Schranshoeve in Vorselaar om er alsnog een pizzafeest te organiseren. Dat vindt nu zondag plaats. "Alles samen zullen er zo'n 140 mensen komen van de 150 die we hadden uitgenodigd", vertellen de


ouders.


"Fantastisch dus. Jarno was een geliefde jongen. We hebben gezegd dat we geen cadeau wilden, maar uiteindelijk zullen toch veel mensen dat doen. Daarom zetten we een doos en dan kunnen we dat eventueel aan een goed doel geven. We zijn blij dat we dit nog kunnen doen. Het zal zeker een emotionele dag worden, maar ook een dag vol warmte voor Jarno. We zullen veel aan hem denken, maar al die mensen die zoveel voor hem betekend hebben zullen voor ons de dag compleet maken."