Drie nieuwkomers in Gault&Millau

PUUR, DORP VIER EN NOAH VOOR HET EERST IN CULINAIRE GIDS

Tim Swiers en Ilan Van Vaerenberg van Dorp Vier.
Foto Restaurant Dorp Vier Tim Swiers en Ilan Van Vaerenberg van Dorp Vier.
Drie nieuwe Kempense horecazaken staan sinds gisteren met 12 op 20 te blinken in de restaurantgids van Gault&Millau. De inspecteurs waren lovend over PUUR uit Turnhout, Restaurant Dorp Vier in Poederlee en NOAH in Kasterlee. In totaal zijn ze nu met 36.

De twintigers Tim Swiers (25) en Ilan Van Vaerenberg (24) houden samen sinds negen maanden Restaurant Dorp Vier open, aan Dorp 4 in Poederlee. Voor Tim en Ilan werd het een puike 12 op 20. "Vooral omdat we nog maar negen maanden bezig zijn, is dit een mooi resultaat", vertelt Tim, de zaalverantwoordelijk in Dorp Vier. Zijn studiegenoot en kameraad sinds hun prille tienerjaren Ilan Van Vaerenberg is de chef-kok. Beiden leerden de knepen van het vak aan de kokschool Hof ter Duinen in Koksijde. "Na onze studies hebben we overal wat ervaring op gedaan, maar uiteindelijk zijn we toch samen aan het avontuur begonnen." De hoofdingrediënten van de gangen die de inspecteur heeft gegeten, kennen ze nog wel bij Dorp Vier. Een maatje met tomaat en basilicum, buikspek met een mossel en een scheermes en een Spaanse entrecote. "Hopelijk kunnen we zo verder blijven doen. Dit geeft een boost."


Dominique Goos en Lauren Conrardy van PUUR aan de Heizijde in Turnhout wisten gisteren met hun geluk geen blijf. Ook zij scoorden een mooie 12 op 20. "We waren echt zwaar verrast", zegt Dominique. "Mijn vriendin en ik stapten na de receptie in de auto en konden het nog niet helemaal vatten. We zijn opgegroeid op enkele kilometers van elkaar, maar we hebben elkaar in Spanje leren kennen. Drie jaar geleden waagden we de sprong en begonnen we met PUUR in Turnhout. De inspecteur heeft bij ons zeker pulpo (inktvis) gegeten. Een risico, want die is heerlijk zacht of ontzettend taai. Gelukkig was het bij ons het eerste (lacht). Wat het volgende is? We hebben onze catering en de feestzaal die we aan het realiseren zijn. Uitdagingen genoeg."


De derde nieuwkomer is hotel-restaurant NOAH aan de Lichtaartsebaan in Kasterlee. Chef-kok Stijn Mertens is daar sinds maart aan de slag. Hij behaalde meteen een 12 op 20. Hij heeft vijf jaar lang Bouffard opengehouden in Mol. "Die zaak heb ik overgegeven omdat het tijd was voor iets nieuw", zegt Stijn. "Ik zou echt niet weten wat de inspecteur hier heeft gegeten omdat ik zelfs niet weet wanneer hij geweest is."


Kijk ook op de website: www.hln.be/gaultmillau