"In de zomer keihard gewerkt"

SANNE CANT PAKT ZEGE EN LEIDERSPLAATS IN WERELDBEKER

Sanne Cant kwam solo over de finish in het Amerikaanse Waterloo.
Foto Belga Sanne Cant kwam solo over de finish in het Amerikaanse Waterloo.
Onze wereldkampioene bij de Dames Elite, Sanne Cant, heeft op indrukwekkende wijze de tweede manche van de Wereldbeker in het Amerikaanse Waterloo aan haar rijk palmares toegevoegd. Cant profiteerde meteen ook van het opgetrokken prijzengeld (jammer genoeg voor onze Dames-Elite is dit slechts eenmalig), anders is een overwinning in een wereldbeker manche goed voor 2000 euro en deze keer wordt 5000 euro op de rekening van Cant gestort.

"Ik heb tijdens de zomermaanden keihard gewerkt om in optimale omstandigheden aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen", zegt Sanne Cant. "Vanaf de eerste wedstrijd in Eeklo, die ik meteen succesvol afrondde, voelde ik al dat ik over een brede basisconditie beschikte. Vorige week in de eerste manche van de Wereldbeker op Amerikaanse bodem in Iowa City kon ik deze positieve lijn verder doortrekken en legde ik beslag op de derde plaats achter de Tsjechische Katerina Nash en de Amerikaanse Katie Keough. Net voor aanvang van de twee manche in het Amerikaanse Waterloo voelde ik tijdens de opwarming dat ik over goede benen beschikte. Jammer genoeg voor mij nam ik een niet al te beste start en was ik van meet af aan op achtervolgen aangewezen. Ik panikeerde echter niet en begon langzaam maar zeker aan mijn remonte. Iets voor half koers pikte ik mijn wagonnetje vooraan aan. Ik schoof meteen door naar de kop van het gebeuren en plaatste meteen een splijtende aanval op mijn favoriete stuk van de omloop. Ik nam meteen een kleine voorsprong. Ik ben op mijn elan blijven verder rijden zonder al teveel risico's te nemen. Ik slaagde uiteindelijk in mijn opzet en haalde het solo voor het Amerikaanse duo Kaitlin Keough en Ellen Noble. Ik hoop dat ik in de volgende wedstrijden deze positieve lijn verder kan doortrekken. "


Bij de elites reed onze andere streekrenner Daan Soete een dijk van een wedstrijd. De renner van Telenet-Fidea Lions Team legde beslag op een schitterende derde plaats. Soete moest enkel de duimen leggen voor onze Noorderburen, Mathieu van der Poel en zijn ploegmakker Corné Van Kessel.