“188 kilometer per uur, matrix ‘ok’”: snelheidsbord niet zo goed afgesteld

Peter Vanderveken

Het snelheidsbord tussen Lille en Poederlee is duidelijk nog niet goed zo goed afgesteld. Wie er voorbij komt gereden op de Herentalsesteenweg, krijgt vrolijk te zien dat hij of zij 188 kilometer per uur rijdt. Die snelheid is dan ook nog eens in het groen aangeduid. Volgens het bord is de ‘matrix OK’. Ons lijkt er toch iets mis mee te zijn. Exact een jaar geleden duidde het bord ook al zo'n snelheden aan. Nog altijd wat last van de jaarwisseling ? 
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • René Lippeveld

  Het ding staat er nu al enkele jaren en ik probeer een groen mannetje te hebben. Maar ik heb dit ook opgemerkt, maar dacht dat het aan de vochtigheid zou kunnen liggen. Ik ken ze intussen allemaal: in Wechelderzande, Gierle, Lille en Poederlee. Met stip is de kant van Poederlee de minst betrouwbare. Misschien tijd om die eens onder handen te nemen ?

 • guido vermeyen

  Even nutteloos en verspillend als een kunstmatige wegversmalling, plateau, op een baan zonder verkeer.

 • Mike De Coster

  Het toont niet de snelheid hier, maar gewoon alle lichtjes op het bord tegelijk aan, en dan kom je automatisch 188 uit... dus groen omdat geen snelheid weergegeven wordt.

 • Paul Boutsen

  De politie zal er wel heel snel bij zijn, om de boetes uit te schrijven! Technisch probleem of niet, de burger moet maar bewijzen dat hij niet zo snel reed.

 • raf peeters

  Deze dingen moet je zien als hulp middel ,in de ene gemeente waar je 50 rijdt duiden ze 53 km aan en andere waar je 50 rijdt duiden ze 48 km aan,als je 't mij vraagt ,geen enkele van die dingen gaan juist.