Nieuwe poging: zwembad Den Boer opent op zondag 10 februari

Nog even geduld om weer te zwemmen in Zomergem.
Geert De Rycke Nog even geduld om weer te zwemmen in Zomergem.
Het gemeentebestuur van Lievegem heeft een nieuwe datum geprikt voor de heropening van het zwembad Den Boer in Zomergem: zondag 10 februari.

Deze week werd duidelijk dat de opening van het zwembad Den Boer in Zomergem voor de derde keer uitgesteld moest worden. Bij het vullen van het zwembad werden nieuwe problemen ontdekt. De geplande opening van 21 januari werd meteen geschrapt. Nu is een nieuwe datum bekend gemaakt, en dat wordt zondag 10 februari.

“Net als bij de renovatie van een huis, weet je bij een renovatie van een zwembad waar je begint, maar niet waar je eindigt”, zegt schepen Kim Martens (CD&V). “Er waren verborgen problemen. We willen die nu ook aanpakken, zodat die gebreken weggewerkt zijn. De aannemer werd de voorbije dagen geconfronteerd met dichtingsproblemen, en de noodzaak om op bepaalde plaatsen de betegeling van het zwembad te herstellen. Zonder bijkomende onvoorziene omstandigheden zal de officiële opening van het gerenoveerde zwembad gebeuren op zondag 10 februari. Die dag wordt ook ‘Spring er eens in’, een event waarbij de sporthal omgetoverd wordt tot een springkastelenpaleis. Een ideale combinatie om van de heropening van het zwembad een groot feest te maken. Vanaf 11 februari zal het zwembad dan opnieuw geopend worden voor het grote publiek.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.