Dit weekend te zien: geschiedenis van Waarschoot in meer dan 150 unieke beelden

Het dorp van Waarschoot.
JSA Het dorp van Waarschoot.
Dit weekend kan je in het gemeentehuis van Waarschoot naar een tentoonstelling over de geschiedenis van het dorp.

Verschillende verenigingen slaan de handen in mekaar voor de tentoonstelling die je op Pasen en paasmaandag kan bekijken. “Tijdens het paasweekend organiseren Historisch Lieveland, vtbKultuur Lievegem en Davidsfonds Waarschoot een Waarschootse tentoonstelling”, zegt Steven Tindemans. “Onder de noemer ‘Waarschoot in beeld, iconografie van een dorp’ brengen we lokaal meesterschap in beeld. Want nogal wat inwoners hebben een Waarschoots tafereel in huis: een landschapschilderij aan de wand of een tekening aan de muur, een schets of aquarel in een kast of een architectenplan in een lade, drukwerk of een lithografie onder een stapel boeken. Het zijn afbeeldingen van gebouwen, relicten, dorpszichten en skylines. Denk aan verdwenen molens, de kerken, kapelletjes, bruggen, straatbeelden en hoekjes, plaatsen en wijken, de boom de Bevende Hazelaar, het kanaal de Lieve. Al deze afbeeldingen krijgen nu een verdiende plaats in de overzichtstentoonstelling. Vaak komen ze uit privé collecties, en dat maakt dit zo uniek.”

Je kan terecht op het gemeentehuis van Waarschoot op zondag 21 april van 10 tot 21 uur en op maandag 22 april van 10 tot 13 uur. Gratis toegang.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video