Ga naar de mobiele website
^ Top

Waar nog naartoe voor Open Monumentendag?

In onze regio valt er zondag nog veel meer te beleven. Hieronder vind je alvast vijf tips. Het volledige programma kan je terugvinden op www.openmonumentendag.be.

Bezoek de renovatiewerken aan de Hoge Mote

De Hoge Mote, centraal gelegen in het historisch centrum wordt momenteel verbouwd tot een grensverleggend onthaal- en belevingscentrum. Je kan er tussen 10 en 18 uur doorlopend de bouwwerf bezichtigen.

Speel een spel in de crypte

Kinderen vanaf 7 jaar kunnen samen met mama, papa of grootouders op ontdekkingstocht gaan in de crypte. Reserveren is noodzakelijk en kan via toerisme@ronse.be of 055/232.816.

Ontdek de molens van Zwalm

In Zwalm gooien de Vinkemolen, de Zwalmmolen, de Ijzerkotmolen, de Pedesmolen en de Boembekemolen de deuren open. De molenaars geven er uitleg over dit stukje Zwalms ergoed en aan de Zwalmmolen zet het Streekpunt Zwalm een streekbar op waar tal van lekkere streekproducten geserveerd worden. Leuk idee is om de monumenten aan elkaar te knopen via het nieuwe wandelnetwerk.

Feest in de abdij van Ename

De tuin en grondvesten van de oude benedictijnenabdij in Ename vormen het kader voor gratis rondleidingen. Parkeren doe je best aan het Enameplein.

Wandel langs verborgen parels in Oudenaarde

In Oudenaarde staan onder andere wandelingen in het stadscentrum op het programma waarbij men aandacht heeft voor gekende en maar ook minder gekende erfgoedpareltjes. Vertrek om 10, 14 en 16 uur aan de Dienst Toerisme in de Hoogstraat. Vooraf inschrijven via mou@oudenaarde.be. (TVR)

Meer over


Meld een bug