Ga naar de mobiele website
^ Top

Regionaal Landschap viert 25ste verjaardag met familiedag

Leden van het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen zijn klaar voor het verjaardagsfeestje.
Foto Ronny De Coster Leden van het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen zijn klaar voor het verjaardagsfeestje.
Het Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen (RLVA), onder meer bekend van de jaarlijkse boomplantactie, viert dit weekend zijn 25ste verjaardag.

De organisatie is bekend van onder meer de jaarlijkse boomplantactie, waarbij iedereen kan deelnemen aan een groepsaankoop van streekeigen bomen en struiken. "We hebben ook een arbeidersploeg die in de regio aan natuurbeheer doet, hebben al meer dan 200 amfibieënpoelen gegraven. We helpen landbouwers bij natuurbeheer en met de promotie van hun hoeveproducten. Verder hebben we onze publiekswerking en vormingsactiviteiten: de jaarlijkse fruithappening, snoeidemonstraties, publicaties, cursussen natuurgids, educatieve bospaketten, natuurbeleving voor ouderen en scharrelkids", somt Els Eeckhout, algemeen coördinator van de vzw op.


En dat er nog werk aan de winkel is, zegt ze ook. "Met wat gemeenten werken we aan visie rond trage wegen. Het is heel belangrijk dat we een punt maken van het behoud van de open ruimte in de Vlaamse Ardennen, want de regio is sterk aan het verstedelijken", bedenkt Eeckhout.


Vandaag, zaterdag viert het RLVA zijn verjaardag met 'De Vlaamse Ardennen dagen je uit', een avontuurlijke familiedag in het Recreatieoord Kluisbergen. Groot en klein kunnen er hun overlevingstechnieken testen. Er is ook een picknick, kinderanimatie, verhalenwandeling en barbecue.


Info: www.rlva.be (DCRB)Meld een bug