Picknickbank op Waesberg uitgeroepen tot 'geluksplekje'

De picknickbank op de Waesberg is door Natuurpunt uitgeroepen tot een van de mooiste 'geluksplekjes'.
Foto Ronny De Coster De picknickbank op de Waesberg is door Natuurpunt uitgeroepen tot een van de mooiste 'geluksplekjes'.
De picknickbank op de Waesberg in Sint-Maria-Lierde, met uitzicht over het Parkbos-Uilenbroek, is door Natuurpunt uitgeroepen als één van de tien mooiste 'Geluksplekjes in de Natuur'. Het was de 27-jarige Liesbeth Wildero - Van Wouwe uit Zottegem die het plekje nomineerde.

Welke plek maakt u gelukkig? Dat wil geluksambassadeur Leo Bormans, auteur van de internationale bestseller 'The World Book of Happiness', weten. Met de zoektocht naar geluksplekken wil hij een kleine bijdrage leveren aan de veertig procent geluk die maakbaar is. Zo zou veertig procent van ons geluk worden bepaald door de manier waarop we naar dingen kijken en de kleine acties die we ondernemen om ons geluk te verbeteren. Bormans gaat op zoek naar plekjes die minder voor de hand liggen en minder toeristisch zijn. Het kan gaan om een mooie plek in de natuur, een pleintje, monumenten of andere ontmoetingsplaatsen. Om geluksplekjes in de natuur te vinden, schakelde hij ook de hulp van Natuurpunt in.

Ontbijten

"Om deze geluksplekjes te vinden hebben wij een beroep gedaan op de vele volgers van de Natuurpunt Facebookpagina", licht Thijs Haustraete van Natuurpunt toe. "Van de vele reacties die we binnen kregen hebben we er een 10-tal geselecteerd die binnenkort in ons Natuurpuntblad zullen verschijnen." De picknicktafel op de Waesberg in Sint-Maria-Lierde met uitzicht over het Parkbos-Uilenbroek staat als enige plek uit de regio in de top 10. "Het was de 27-jarige Liesbeth Wildero - Van Wouwe uit Zottegem die de plek nomineerde omdat je er een prachtig uitzicht hebt op het uniek natuurgebied. Zij gaat er vaak op zondagmorgen ontbijten en nadien een wandeling maken", zegt Haustraete. Andere geluksplekjes in de top 10 zijn onder andere de vogelkijkhut in Ter Doest in Lissewege en een duizendjarige eik op de Willekensberg in Lummen. (TVR)