Ga naar de mobiele website
^ Top

Meerderheid Oost-Vlamingen gelukkig met woning

Uit een onderzoek van Reynaers Alumnium blijkt dat 85 procent van de Oost-Vlamingen gelukkig is met zijn of haar woning.

Een onafhankelijk onderzoeksbureau ondervroeg in opdracht van de ramen- en deurenfabrikant 1.000 landgenoten naar hun woonbeleving. "Wonen in een ruime woning, in een groene omgeving met gezonde lucht, is voor elke Vlaming de ultieme woondroom. De Oost-Vlaming slaagt daar prima in, want in deze provincie woont een hoog aantal mensen die gelukkig zijn met hun woning én met hun leven", klinkt het.Uit het onderzoek blijkt ook dat locatie van een huis bepalend is voor het geluksgevoel. "Meer dan 3 op 4 Oost-Vlamingen geven aan het meest tevreden te zijn over de ligging van hun woning. Ook de mate van privacy en nabijheid van vrienden en familie is voor meer dan 7 op de 10 Oost-Vlamingen een prioriteit", luidt het.

Geluidshinder

Het minst gelukkig zijn de Oost-Vlamingen blijkbaar met de geluidshinder die ze soms ondervinden. Bijna één op vier kampt met dat probleem. Tot slot blijkt ook de aanwezigheid van handelszaken in de directe omgeving zeer belangrijk voor inwoners van onze provincie. "Voor 1 op 3 Oost-Vlamingen is de afwezigheid van winkels en voorzieningen een belangrijke motivatie om te verhuizen. Al overweegt slechts 1 op 5 dit ook effectief te doen." (YDS)Meld een bug