Ga naar de mobiele website
^ Top

Kokkin De Croo begint koffiezaak

EVELIEN (27) OPENT ALLEREERSTE TEAROOM VAN GEMEENTE

Evelien Geerts serveert in 'De 8ste zonde' koffie en gebak, maar ook kleine snacks.
Foto Thomas Vandewalle Evelien Geerts serveert in 'De 8ste zonde' koffie en gebak, maar ook kleine snacks.
Tot voor kort roerde ze op het kabinet van Alexander De Croo in de potten, maar gisteren heeft Evelien Geerts (27) haar eigen koffiezaak 'De 8ste zonde' geopend in de Nieuwstraat in Sint-Maria-Lierde. "De eerste tearoom in onze gemeente", zegt ze.

Lierde telt verschillende cafés en restaurants, maar een tearoom waar je in de namiddag de benen onder tafel kan schuiven voor een tas koffie en een stuk gebak, dat miste de gemeente nog. Evelien Geerts uit Deftinge vult die leemte nu op met 'De 8ste zonde': een tearoom waar je naast koffie en gebak ook een croque monsieur en een spaghetti kan eten.

Cupcakes zonder boter

"Ik vond het zelf bijzonder jammer dat ik nergens in de eigen gemeente terecht kon voor een taartje met een tas koffie. En ik heb altijd al gedroomd van eigen zaak. Zo groeide het idee om hier in Lierde iets te beginnen. Vandaag is dan ook een speciale dag die gepaard gaat met heel wat zenuwen", vertelde ze gisteren op de opening.


"Vanmorgen bakte ik cupcakes en vergat ik zowaar de boter. Kan gebeuren", glimlacht ze. "Vast staat dat alles wat hier geserveerd wordt, zelfgemaakt is. Jawel, ook het ijs. Gelukkig kan ik rekenen op de steun van mijn vriend Pieter. Hij is opvoeder, maar zal op zijn vrije dagen geregeld bijspringen om de klanten te bedienen."


Geerts werkte tot voor kort op het kabinet van Alexander De Croo, waar ze als hulpkok in de potten roerde. "Een fijne job. Ik heb er in elk geval veel geleerd. Ik denk wel dat hij eens zal binnen springen. Brakel is dan ook vlakbij."


De Croo laat ons weten dat hij dat zeker en vast van plan is. "Ik ben benieuwd om de zaak eens te zien. Evelien is iemand die bijzonder enthousiast en gemotiveerd is. Ik ben er dan ook zeker van dat het een succes zal worden. Al zal ze ook wel een beetje gemist worden in onze keuken.


De kokkin mag trouwens wel meer politici verwachten. Haar tearoom ligt namelijk net naast het Lierdese gemeentehuis. "Ik hoop vooral dat men de weg naar hier zal vinden. Op dat vlak is het toch een beetje een sprong in het duister", bekent ze. "Er liggen wel veel wandelroutes in de buurt en vlakbij wordt binnenkort ook werk gemaakt van de sport- en recreatiesite De Zandloper." Daar komt onder andere een Finse piste, tennisterreinen, een skatepark, een petanquebaan, een multisportkooi en 2 padelterreinen.Meld een bug