Kinderen met busje naar opvang in buurgemeente

In 't Narrenschip kunnen voortaan ook kinderen uit Lierde terecht.
Foto Ronny De Coster In 't Narrenschip kunnen voortaan ook kinderen uit Lierde terecht.
De gemeente Lierde gaat samenwerken met de gemeente Brakel bij de organisatie van buitenschoolse kinderopvang op woensdagnamiddagen en schoolvrije dagen. Zo worden Lierdese kinderen met de bus naar 't Narrenschip in Brakel gebracht.

Lierde besloot op de laatste gemeenteraad te stoppen met het organiseren van buitenschoolse kinderopvang op woensdagnamiddag binnen de eigen gemeente. Dit wegens een gebrek aan interesse. Omdat enkele ouders daardoor in de kou bleven staan, gaat de gemeente nu een samenwerking aan met Brakel. "Zo zullen kinderen uit Lierde vanaf dit schooljaar terecht kunnen in 't Narrenschip in Brakel", licht schepen Erna Antoine (CD&V) toe. "Wij zullen op woensdagmiddag vervoer organiseren van de drie Lierdese scholen richting 't Narrenschip. Ouders kunnen zich voor dit vervoer inschrijven via BKO@lierde.be en dit ten laatste op maandagmiddag voor de opvang van woensdag. Ze betalen hiervoor 1 euro per kind."


Ouders dienen zich eveneens in te schrijven bij het initiatief van de buitenschoolse kinderopvang van de buurgemeente Brakel via een mailtje naar kinderopvang@brakel.be. (TVR)