Chef-kok Robby heeft voortaan eigen biertje

Brouwer Danny De Keukeleire (rechts) bij Robby van Toledo van de Daantjes Hoeve.
Foto Ronny De Coster Brouwer Danny De Keukeleire (rechts) bij Robby van Toledo van de Daantjes Hoeve.
Brouwerij Gemeldorp uit Deftinge heeft er met 'Chef-kok' een opvallend biertje bij. Het verwijst naar Robby van Toledo, die in de Daantjes Hoeve in de potten roert.

De brouwerij in de Elleboogstraat bestaat nog maar een kleine twee jaar, maar brouwer Danny De Keukeleire (52) lanceert intussen al zijn twaalfde biertje. Dat kreeg de naam 'Chef-kok' mee, een verwijzing naar Robby van Toledo (57) van de gastronomische B&B Daantjes Hoeve op de Waesberg in Sint-Maria-Lierde.

Rijstbier

"Robby heeft me van in het begin gesteund door mijn bieren te serveren en te verwerken in zijn gerechten", motiveert De Keukeleire het bier. "Het is een tafelbiertje van vijf graden geworden op basis van rijst. Ik heb zelf twaalf jaar in Taiwan gewoond, waar ik rijstbieren leerde drinken. Nu heb ik er mijn eigen versie van gemaakt." Robby zelf lijkt alvast enthousiast. "Het is in elk geval een hele eer. Het biertje smaakt heerlijk en past bij tal van gerechten. Ik zal het gegarandeerd ook gebruiken in mijn keuken." Ook de vorige bieren van Danny verwijzen naar een beroep. Enkele voorbeelden zijn 'Verpleegster', 'Imker', 'Bakker', 'Sheriff' en 'Coureur'. (TVR)