Ga naar de mobiele website
^ Top

Burgemeester: "Deze sport verdient beter"

GEMEENTE ZOEKT LOCATIE VOETBALTERREINEN VOOR FC BONANZA EN VCE DEFTINGE

Voorzitter Rurik Van Landuyt in de verouderde kantine van VCE Deftinge.
Thomas Vandewalle Voorzitter Rurik Van Landuyt in de verouderde kantine van VCE Deftinge.
De gemeente Lierde is druk op zoek naar een locatie voor het aanleggen van gemeentelijke voetbalterreinen. Zowel FC Bonanza als VCE Deftinge moeten het momenteel stellen met verouderde en deels zonevreemde infrastructuur. "Extra comfort voor onze spelers is dringend nodig", zegt voorzitter Michel Henau van FC Bonanza.

De gemeente Lierde telt momenteel nog twee voetbalclubs: FC Bonanza en VCE Deftinge. Beiden beschikken over twee voetbalvelden, maar bij beide clubs ligt één van die twee velden zonevreemd. Bovendien moeten de twee ploegen het stellen met verouderde infrastructuur. "Deze sport verdient beter", steekt burgemeester Jurgen Soetens (CD&V) van wal. "De gemeente wil daarom op zoek gaan naar een oplossing. We kunnen enkel tegemoet komen door het aanbieden van infrastructuur. Zo gaan we nu op zoek naar een geschikte locatie voor het aanleggen van gemeentelijke voetbalterreinen, inclusief kleedkamers, kantine en parking." De zoektocht gebeurt samen met intercommunale Solva en zal ongeveer een jaar duren, schat de burgemeester. De clubs zullen er ook zelf bij betrokken worden.

Voorzitter Michel Henau van FC Bonanza wil zijn spelers meer comfort bieden.
Thomas Vandewalle Voorzitter Michel Henau van FC Bonanza wil zijn spelers meer comfort bieden.

Jaren '60

Bij FC Bonanza klinkt het nieuws alvast als muziek in de oren. "Als voorzitter van een kleine club kan ik dit enkel toejuichen", zegt voorzitter Michel Henau. "Momenteel moeten we het stellen met een verouderde kantine, waarvan het dak- in asbest- op verschillende plaatsen lekt. Ook onze kleedkamers zijn te klein en dateren van de jaren '60. We merken dat spelers steeds meer kiezen voor clubs die meer comfort bieden. Het is dan ook bijzonder jammer om spelers om die reden te zien vertrekken. Ons maakt het niet veel uit waar de nieuwe locatie zal zijn. Wij zijn bereid om te verhuizen. Omdat we beseffen dat de nieuwe accommodatie er niet van vandaag op morgen zal komen, zullen we nu toch nog het dak van de kantine laten herstellen."

Geen fusie

Voetbalclub Eendracht Deftinge hoopt dat snel een geschikte locatie gevonden wordt. "Ook wij moeten het stellen met deels verouderde infrastructuur", aldus voorzitter Rurik Van Landuyt. "Een van onze twee velden ligt zonevreemd en huren we van een boer. Dat is geen goeie oplossing op lange termijn. Het initiatief van de gemeente is dan ook een goede zaak. Al betekent dat niet onmiddellijk dat beide ploegen gaan fusioneren", voegt hij er onmiddellijk aan toe. "Er is in elk geval nog nooit over gesproken. Beide clubs draaien op dit moment zoals het moet. Misschien dat we met een nieuw stadion grotere ambities krijgen, maar dat zien we dan wel", besluit hij met een knipoog.

Meer over


Meld een bug