Ga naar de mobiele website
^ Top

Bontestraat krijgt volgend jaar laag asfalt én fietspaden

De kasseien in de Bontestraat op de grens van Sint-Martens-Lierde en Sint-Maria-Oudenhove ruimen in het voorjaar van 2018 plaats voor asfalt. Langs beide zijden van de weg zullen ook fietspaden worden aangelegd.

Dat Lierde en Zottegem een akkoord hadden over de heraanleg van de Bontestraat stond al een tijdje vast, maar vandaag is ook het voorontwerp klaar en wordt de start van de werken ingepland in de lente van 2018. Over een lengte van 720 meter zal de Bontestraat gedeeltelijk worden vernieuwd tussen de Steenweg en Assensveld. De schots en scheef liggende kasseien zullen worden vervangen door een nieuwe rijbaan in asfalt van zo'n zes meter breed. Over het volledige tracé komt daarenboven langs beide zijden een fietspad van 1,50 meter breed in rode asfalt.


"Er worden eveneens een aantal asverschuivingen en versmallingen voorzien om de snelheid op de weg te verminderen", laat de Lierdese burgemeester Jurgen Soetens (CD&V) weten. De totale kostprijs van de werken wordt geraamd op 1.080.000 euro, exclusief btw. De stad Zottegem neemt 55 procent van dat bedrag voor zijn rekening. De andere 45 procent is ten laste van Lierde. "Dit project toont aan dat er geen fusie nodig is om goed te kunnen samenwerken", merkt Soetens nog op.


De inwoners van zowel Lierde als Zottegem zullen over de concrete plannen worden geïnformeerd op een informatieavond die zal plaatsvinden op 25 april in het ontmoetingscentrum De Lier in Lierde. (TVR

Meer over


Meld een bug