Zimmermuseum kreeg 40.000 bezoekers in 2018 (en dat was dertig jaar geleden)

Sigrid De Geyter en Raf Stoffels uit Sint-Genesius-Rode.
Marc Aerts Sigrid De Geyter en Raf Stoffels uit Sint-Genesius-Rode.
Het Zimmermuseum in Lier heeft vrijdag de 40.000ste bezoeker van dit jaar in de bloemetjes gezet. Het was 30 jaar geleden dat het nog zoveel mensen over de vloer kreeg.

De reden van het succes? Sinds een half jaar kan je ook een drankje drinken in het museum. “Als kerken de bezoekers mogen meetellen die naar de mis komen, dan mogen wij die van het café meetellen. Het gaf natuurlijk een geweldige boost aan onze cijfers, want de horecazaak draait erg goed”, zegt Jos d’Haens, bestuurder-voorzitter van het Koninklijk Zimmertorencomité. Het is volgens hem dertig jaar geleden dat het Zimmermuseum nog 40.000 bezoekers mocht verwelkomen. “Dat was een andere tijd. Toen was het toeristisch aanbod veel kleiner.” Overigens gaat het ook goed met het museum, zonder de horecazaak. Volgens d’Haens stegen de inkomsten in vergelijking met vorig jaar met 20 procent. “Ik kan niet anders zeggen dan dat het heel goed gaat. We maken ook wel wat publiciteit.” Sigrid De Geyter en Raf Stoffels uit Sint-Genesius-Rode en hun zes (pete)kinderen, de 40.000ste bezoekers, genoten van hun bezoek. “Ik heb niet alles begrepen, maar het is boeiend om te zien hoe iemand ertoe komt op onderzoek te gaan en dingen in elkaar te steken. Achteraf kochten we nog een boek met meer uitleg”, vertelt Sigrid. Later op de dag stonden nog een bezoek aan De Waterperels en de Grote Markt op het programma.

Met Sigrid en Raf Stoffels en hun (pete)kinderen bereikte het Zimmermuseum de kaap van 40.000 bezoekers.
Marc Aerts Met Sigrid en Raf Stoffels en hun (pete)kinderen bereikte het Zimmermuseum de kaap van 40.000 bezoekers.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.