Zaakvoerster MarieFleur blij met nieuwe omleidingsweg

Katrijn Verlinden voor MarieFleur. De zaakvoerster van de kledingwinkel is blij met de nieuwe omleidingsroute.
Marc Aerts Katrijn Verlinden voor MarieFleur. De zaakvoerster van de kledingwinkel is blij met de nieuwe omleidingsroute.
De omleidingsroute die werd uitgetekend naar aanleiding van de rioleringswerken in de Lierse Spekkestraat wordt aangepast. Dit na aandringen van kledingwinkel MarieFleur, die in de Spekkestraat is gevestigd.

Exact een maand geleden begon een aannemer in opdracht van de stad met rioleringswerken in de Spekkestraat. Kledingwinkel MarieFleur ondervond daar al flink wat hinder van. “De aanleg van een nieuwe riolering was nodig, maar de omleidingsweg zat niet goed in mekaar”, zegt zaakvoerster Katrijn Verlinden van MarieFleur. “De jongste weken was mijn winkel enkel bereikbaar via de Aarschotsesteenweg en de Posthoornstraat. Dat betekende een heel eind omrijden, bovendien stond die route nergens aangeduid. Het gevolg laat zich raden: ik zag de afgelopen tijd véél minder klanten dan normaal. Ook de leveranciers konden ons maar moeilijk vinden.”

Door de eerste omleiding bleven veel klanten weg.

Katrijn Verlinden

Omdat de werken nog zullen duren tot mei 2019 trok Katrijn Verlinden naar het stadsbestuur. Met resultaat, want vanaf maandag treedt er een nieuwe omleiding in voege. Die loopt via de Berlaarsesteenweg, de Kapelstraat en een stukje jaagpad langs het Netekanaal. “Die route is veel korter en duidelijker. Ik ben blij dat de burgemeester en het schepencollege bereid werden gevonden om deze aanpassing door te voeren”, klinkt Katrijn Verlinden opgelucht. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.