Wout: "Ik klom er op van afwasser tot dj"

VIJF JAAR NA SLUITING VIERT ILLUSION DERTIGSTE VERJAARDAG IN LA ROCCA

Dj Wout, onder meer bekend van danceband Sylver, zette in Illusion zijn eerste stappen.
Dj Wout, onder meer bekend van danceband Sylver, zette in Illusion zijn eerste stappen.
De legendarische discotheek Illusion viert komende zaterdag haar 30ste verjaardag met een groots opgezet evenement in de Lierse discotheek La Rocca. "En dat doen we met enkele topdj's zoals M.I.K.E. Push - die van uit New York speciaal komt overgevlogen -Wout, Jan, Franky Kloeck, A-Tom-X, David DM en Stijn VM", zegt organisator Ronald Luyten.

"De Illusion was van 1987 tot 2012 open. Ze is al vijf jaar dicht. Maar vele fans denken nog vaak terug aan die prachtige periode. En dat komt omdat wij één grote familie zijn. In de Illusion werd muziek gedraaid die je nergens anders kon horen. Alles draaide rond trance en boven werd vocal house en groove gespeeld. Dj Wout (Van Dessel) uit Lier, bekend van danceband Sylver, startte zijn carrière in Illusion als afwasser", vertelt Ronald Luyten, de voormalige uitbater.

Wout en voormalige uitbater Ronald Luyten slaan de handen in elkaar voor de viering van de 30ste verjaardag.
David Legreve Wout en voormalige uitbater Ronald Luyten slaan de handen in elkaar voor de viering van de 30ste verjaardag.

Eerste kans

"Het waren de jaren '90, ik was 21 en wou doodgraag platen draaien", vertelt Wout. "Maar de lat lag ontzettend hoog. Ik oefende dag en nacht. En door omstandigheden kreeg ik één kans om mij te bewijzen. Het was toen een unicum als je drie platen tegelijk kon draaien, ze noemen dat 'sync-en'. De beats moet je op dezelfde hoogte krijgen en blijkbaar lukte mij dat. Ik ben nu 42, maar dat iconisch moment herinner ik mij nog altijd. En je moest ook sterk zijn want de bakken platen moest je zelf versleuren. En wij hadden een laser, iets dat niemand had in die tijd zodat de dj precies in een blok licht stond. Dat was dé max.

Regi

Dj Regi (Penxten) is de andere topdj die in de Illusion zijn eerste plaatjes kwam draaien. De experimentele muziek van toen hoorde je alleen bij Illusion. En het is nog altijd die waanzinnige kern die maniakaal bezig is. Wij werken heel hard om de sfeer van weleer te behouden en we slagen daar in en bezorgen de mensen nog altijd kippenvelmomenten. De extase van de mensen, daar blijven we het voor doen", vertelt dj Wout.

New York

Ronald Luyten was 14 jaar uitbater van Illusion. "Je moest jezelf dag en nacht bewijzen. Maar op een bepaald moment werd de druk me te veel en heb ik de handdoek in de ring geworpen. De evenementen rond en voor dj's ben ik wel blijven doen. Elk jaar organiseren we een groots verjaardagfeest voor de Illusion Club en dat deden we al drie keer in het Sportpaleis en ook in La Rocca.


Onze fans, die bestaan uit jonkies van 20 tot anciens van 60 jaar, blijven ons steunen en volgen. Ze houden nog altijd van de typische house en trance. In november komt voor hen de nieuwe cd '30 jaar Illusion' uit. Wout, Regi en M.I.K.E Push mixen de cd, die 30 jaar Illusion in één album. Voor deze editie trekken we nu zaterdag 30 september terug naar La Rocca. De legendarische Antwerpse trancelegende Dj M.I.K.E. Push uit New York komt terug naar Lier. Het wordt een groots feest samen met de andere dj-legenden. Het vorige verjaardagsfeest stonden ze aan te schuiven van aan de Colruyt tot aan La Rocca. En nu zaterdag 30 september komen ze zelfs met bussen van uit Nederland", vertelt Luyten nog.


Vanaf 22.30 uur tot 's ochtends vroeg ben je welkom in La Rocca in Lier.