Vijftien voorstellingen Circus Ronaldo al bijna uitverkocht

De familie van circuslegende David Ronaldo.
Foto Marc Aerts De familie van circuslegende David Ronaldo.
De tickets voor de 15 voorstellingen van het Wintercircus in december zijn al bijna uitverkocht. Circus Ronaldo bouwt dan een circusdorp in kerstsfeer aan het stadspark in Lier.

"De laatste jaren is Kerstmis nogal commercieel geworden, maar bij ons geen glitter of glamour. Wij brengen de warme, huiselijke sfeer van Kerstmis terug. Het verhaal draait rond het kerstfeest van onze familie. We zitten aan tafel, de jongste is drie, de oudste intussen al meer dan tachtig. We zingen, musiceren en durven elkaar na enkele flessen zuiderse wijn de loef afsteken voor een gewaagd staaltje circus."


"Aan tafel zit ook een internationaal gezelschap van circusdirecteurs en -artiesten die samen met onze familie kerst vieren", vertelt David Ronaldo.


De toegang tot het circusdorp is gratis en er worden verschillende acts gespeeld. In het Wintercircus worden liefst 15 voorstellingen gebracht, zelfs op kerstdag. De 'Wonderlijke Kerst van Circus Ronaldo' start op 12 december. Er zijn nu al 5.183 tickets verkocht.

Trecto Pnix

Maar Circus Ronaldo is niet het enige wat het Lierse cultuurjaar te bieden heeft. "Het optreden van Clouseau op 2 februari 2018 is al uitverkocht en Soulsister op 11 november, ook al bijna. "De tickets voor Urbanus, die op 25 en 26 mei 2018 met 'Trecto Pnix (Het trekt op niets)' naar Lier komt, vliegen ook de deur uit", leggen directeur Dieter Sermeus en Dominique Mondelaers, de verantwoordelijken voor de voorstellingen, uit.


"Cultuurcentrum De Mol draait zeer goed. Jaarlijks nemen zo'n 35.000 man deel aan de activiteiten. Dit seizoen worden 144 voorstellingen gepland, waarvan 35 voor scholen", zegt cultuurschepen Ivo Andries (Open VLD) nog. (WAE)