Vier jaar effectief voor verkrachting meisje (20)

De rechters in Mechelen hebben een 24-jarige man veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vier jaar. De twintiger verkrachtte in 2016 een meisje (20), sloeg een getuige en randde een andere meisje aan in Lier. De 24-jarige werd bij verstek veroordeeld.

In september 2016 reed de beklaagde het twintigjarig meisje, dat van een fuif kwam, opzettelijk aan met zijn brommer. Het slachtoffer belandde hierdoor in de gracht. "Vervolgens moest het meisje hem oraal bevredigen", klonk het vorige keer op zitting. "Het meisje riep om hulp en twee andere meisjes van de fuif kwamen die bieden. Hierop sloeg de beklaagde op de vlucht." Alleen deed hij dat niet zonder slag of stoot. Omdat een van de meisjes een foto nam van zijn brommer, trok hij haar bij de haren en deelde hij klappen uit. Het meisje kreeg ook nog haar fiets tegen zich aangesmeten.


Tot op heden ondervindt het meisje nog steeds psychologische en fysische problemen. Zij stelde zich burgerlijke partij en kreeg van de rechter een schadevergoeding. Voor het slachtoffer van de verkrachting werd er een deskundige aangesteld. Zij probeerde alles te verwerken, maar werd afgelopen zomer noodgedwongen opgenomen in de psychiatrie. De 24-jarige ontkende steeds dat hij het meisje had verkracht. Of hij in beroep zal gaan tegen het vonnis, is nog niet geweten.


(TVDZM)