Vanaf mei 'suppen' op de Nete

NIEUWE TOERISTISCHE ATTRACTIE OM LIER TE VERKENNEN

Suppen op de Nete. Het is een andere manier om Lier te leren kennen.
Foto Legreve Suppen op de Nete. Het is een andere manier om Lier te leren kennen.
Vanaf mei kan je 'suppen' op de Nete in Lier. "Je staat op een vrij brede surfplank en beweegt je voort met een peddel. Je kan zelfs met de hele familie op één reuzesup", legt Benny Boydens uit.

'Suppen' gebeurt op de Binnen-Nete pal door de stad en is ook gekend onder de namen stand up paddle surfen (SUP) of peddelsurfen. "Lier heeft een prachtig parcours waar je onder de bruggen door kan 'suppen' en ondertussen de sfeer opsnuiven. Deze nieuwe vorm van watersport is overgekomen uit Hawaï. Suppen kan kort omschreven worden als staand varen op een groot surfboard waarbij je je voortbeweegt met een peddel. Het is gemakkelijk om te leren en iedereen kan het op zijn eigen tempo. Je kan 'suppen' van aan het stadspark tot en met de brug aan de Mosdijk.

Moedige Bootvissers

Maximum tien surfplanken mogen op de Nete anders wordt het te druk. Verder moeten we ook rekening houden met de Moedige Bootvissers zodat hun toeristische rondvaarten niet verstoord worden", vertelt organisator Benny Boydens die ook een 'Sup School' runt. "Ik ben er mee begonnen en het heeft een enorm succes. Bedrijven 'suppen' als teambuilding maar je kan ook bijvoorbeeld 'pilatus', de trendy fitnessmethode doen op je 'supplank'. Voor wie helemaal in balans wil komen, kan zelfs 'joga-suppen' op het water."

Familiesup

Het leuke aan deze nieuwe watersport is dat je niet alleen op je surfplank bent maar dat families samen op de 'reuzesup' de Nete kunnen verkennen. "De 'reuzesup' is ongeveer 6 meter lang en twee meter breed. Je kan er met acht personen op. Voor je gaat 'suppen' krijg je aan land uitleg van een instructeur. Daarna doe je een zwemvest aan en kan je onder begeleiding beginnen peddelen", aldus Benny Boydens nog.


'Suppen op de Binnen-Nete' kan vanaf mei. "We starten in mei en juni als proefproject. Je kan van maandag tot en met vrijdag boeken. Als alles op wieltjes loopt en de evaluatie positief is, kan het 'suppen op de Nete' blijven", voegt Rik Verwaest, schepen van Toerisme (N-VA) er nog aan toe. Zelf waagde hij er zich ook even aan. "Dit is zalig, gewoon super... maar ik durf niet meteen recht te staan, ik blijf toch maar op mijn knieën zitten", lacht hij.


Meer info op www.sup-school.be en 0474/28.02.12. Reserveren minstens één dag op voorhand via info@sup-school.be