Stad zet licht op groen voor herinrichting La Rocca-site

De sloop van de legendarische discotheek La Rocca is weer een stap dichterbij gekomen. In de plaats komen twee baanwinkels en evenementenzalen.
Marc Aerts De sloop van de legendarische discotheek La Rocca is weer een stap dichterbij gekomen. In de plaats komen twee baanwinkels en evenementenzalen.
Het schepencollege van Lier heeft zijn zegen gegeven voor de herontwikkeling van de La Rocca-site langs de Antwerpsesteenweg. De NV Hukargo mag de legendarische discotheek La Rocca dus slopen en twee baanwinkels met evenementenzalen in de plaats bouwen.

Een jaar geleden had Hukargo al eens een omgevingsvergunning aangevraagd, maar toen werd die afgeketst door stad en provincie. Een aangepast dossier kreeg enkele dagen geleden wél groen licht van het Lierse schepencollege. “De aanvrager heeft met de eerder gemaakte opmerkingen rekening gehouden en paste overal een mouw aan”, vertelt schepen van Stadsontwikkeling Walter Grootaers (Open Vld). Concreet werd onder andere de aanrijroute voor de hulpdiensten op de plannen breder gemaakt en worden er ruimere parkeerfaciliteiten voorzien. Hukargo gaat een deel van de parking huren van de nabijgelegen firma Accentis. Bij Hukargo wou men liever nog niet reageren op het nieuws, omdat men de officiële vergunning niet in handen kreeg. In principe wordt dat document volgende week overgemaakt. Nadien zal er wellicht nog enige tijd over gaan vooraleer La Rocca wordt gesloopt. Eerst moeten met de aannemer enkele praktische zaken worden geregeld. Tot eind april staan er trouwens nog verschillende evenementen op het programma in de dancing. Meer info hierover via http://larocca.be/agenda.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


Video