Stad lanceert centrumbon en geschenkbonautomaat

De stad Lier lanceert de centrumbon die je voor 10 of 25 euro kan kopen en inruilen bij de aangesloten handelaars. "Dat zijn er tot nu toe al meer dan honderd", zegt schepen Lucien Herijgers van Lokale Economie (N-VA). De stad pakt ook uit met een geschenkbonautomaat.

"Het gaat om een duurzame papieren cadeaubon die veilig is en een reflecterend schapenkopje draagt", legt schepen Herijgers uit. "Vanaf maandag 24 november kan je ze kopen aan de balie in het stadskantoor op Dungelhoeffn. En vrijdag 19 december komt er tussen het wafelkraam op de Grote Markt 46 en de lingeriewinkel Karine in de Antwerpsestraat 2 een geschenkbonautomaat. De automaat werkt dag en nacht en de bons zijn fraudeveilig door een alfanumerieke code en hologram. De kostprijs voor dit nieuwe project ligt dit jaar vrij hoog en dat komt door de licentie, de kassasystemen, thermische printer en het drukwerk van de bons. Het project kost 37.600 euro waarvoor we 15.000 euro subsidies krijgen. De volgende jaren kost dit de stad jaarlijks 15.400 euro."

Middenstand steunen

"Bedoeling is de middenstand in de binnenstad en het centrum van Koningshooikt te steunen. Handelaars en horecazaken gelegen binnen de Ring en ook de abonnementenhouders van de zaterdagmarkt kunnen deelnemen. Ze mogen geen winkeloppervlakte hebben groter dan 200 vierkante meter. Wat Koningshooikt betreft gaat het om handelszaken en horeca op het Koningsplein, Dorpstraat en Bernard Van Hoolstraat. De geschenkbonnen hebben een duurtijd van één jaar en zijn enkel inruilbaar bij ondernemingen die vooraf een akkoord hebben gesloten met de stad.


Wie meer info wil kan terecht op www.shoppeninlier.be waar onder andere alle deelnemende handelaars vermeld staan. (WAE)