Nieuwe reuzin feestelijk onthaald op 'GrOOte Zondag'

Reuzin Carlin onder de Zimmertoren.
Foto Marc Aerts Reuzin Carlin onder de Zimmertoren.
Gisteren pakte de Pallieterstad feestelijk uit met de eerste 'GrOOte Zondag'. De nieuwe reuzin Carlin - die gemaakt werd ter ere van de 90ste verjaardag van de Lierse Keersters - werd feestelijk onthaald door de Koninklijke Harmonie Leo XIII en Fanfare De Vrije Burgers. De reuzen brachten meer dan duizend man op de been.

"Lierenaars vinden het zonde dat de historische reuzenfamilie slechts om de 25 jaar buiten komt", vertelt voorzitter Luk Ceulemans. "Onze historische reuzen, met stamvader Goliath, kondigen daarom vandaag de eerste 'GrOOte Zondag' aan, zodat ze jaarlijks met hun familie buiten kunnen. Samen met De Gezellen van 't Groot Volk maken we er nu een jaarlijkse traditie van", zegt Ceulemans.


Reuzin Carlin is een goed geschapen dame, die van Greta Soons en Herman Schoors een hoofd van papier-maché kreeg. De reuzin werd aangekleed door Sonja De Winter.


"Ik naaide voor haar een zwart kleed en Emmy Bruynseels zorgde voor het witte schortje. Ghislain Geussens schonk de reuzin een medaillon van Lierse kant", vertelt Sonja.

Oprichtster

Haar naam komt van Carlin Jurgens die in 1980 de Lierse Keersters heropstartte. Voorzitter Charly Michielsen (73) zegt nog dat er veertig Keersters zijn, de oudste is Elza De Donder (86) en de jongste Dorien Van Roosbroeck (23).


Burgemeester Frank Boogaerts schreef reuzin Carlin in het geboorteregister en getuigen zijn meter Cornelia De Maeyer en peter Karel Michielsen.


Daarna dansten de reuzen op de Grote Markt en werd er nog duchtig feestgevierd.


(WAE)