Nieuwe bestemming voor De Grote Kat en Base Shop

In het centrum van Lier zijn recent twee bekende handelspanden verkocht. Vastgoedmakelaar Immo Coppieters vond een nieuwe eigenaar voor De Grote Kat in de Rechtestraat en de vroegere Base winkel op de hoek van de Grote Markt en de Antwerpsestraat.

Het vroegere gebouw van De Grote Kat in de Rechtestraat.
Kristof De Cnodder Het vroegere gebouw van De Grote Kat in de Rechtestraat.

Het gebouw van De Grote Kat – waar tot drie jaar geleden huishoudlinnen werd verkocht – veranderde enkele maanden geleden van eigenaar. Dat nieuwe lekte nu echter pas uit. In het pand waren voordien ook nog een bankinstelling en een brouwerij gevestigd. “De nieuwe eigenaars hebben de intentie om er opnieuw een handelszaak van te maken”, vertelt Marc Coppieters van het gelijknamige vastgoedkantoor. “Naar ik begrepen heb, starten ze begin 2019 met verbouwingen.” De exacte bestemming blijft voorlopig wel nog een goed bewaard geheim.

De vroegere Base Shop, op de hoek van de Grote Markt en de Antwerpsestraat.
Kristof De Cnodder De vroegere Base Shop, op de hoek van de Grote Markt en de Antwerpsestraat.

Iets verderop, op de Grote Markt, hielp Coppieters onlangs het gebouw verkopen waar GSM-operator Base tot voor kort een verkooppunt had. “De officiële akte wordt later deze maand ondertekend bij de notaris”, aldus Marc Coppieters. “De nieuwe eigenaar heeft plannen om het gebouw door te verhuren, beneden als winkel en boven als woonst.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.